Sammanslagningen av Dell och EMC nu fullständig: blir världens största privatägda teknikbolag

Dell Technologies tillkännager i dag slutförandet av förvärvet av EMC.

Sammanslagningen bildar en unik företagsfamilj som inkluderar Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream och VMware. Den nya företagskonstellationen dellemc_masthead_transformskapar en marknadsledare som omsätter 74 miljarder USD, motsvarande nära 632 miljarder SEK, med en expansiv teknikportfölj i form av lösningar som omfattar hybrida moln, mjukvarudefinierade datacenter, konvergerad infrastruktur, platform-as-a-service (PaaS), data analytics, mobilitet och IT-säkerhet.

Dell Technologies är leverantör till 98 procent av Fortune 500-företagen och verksamheten omfattar flera marknadsledande företag. De två största, och mest välkända, är Dells Client Solutions-verksamhet och Dell EMC:s Infrastructure Solutions-verksamhet – båda med stöd av Dell EMC Services. Nya Dell Technologies kommer att presentera finansiella resultat offentligt, men är fortfarande privatägt för att möjliggöra långsiktiga investeringar som är fokuserade på företagets kunder och partnernätverk.

– Vi står på tröskeln till nästa industriella revolution. Vår värld blir mer intelligent och sammankopplad för varje minut som går. I slutändan kommer vi att vävas samman av ett stort ”Sakernas Internet” som banar väg för våra kunder att göra otroliga saker. Det är därför vi skapat Dell Technologies. Vi har produkterna, tjänsterna, talangerna och den globala bredden för att vara en katalysator för förändring och vägleda kunderna, stora som små, på deras digitala resa, säger Michael Dell, ordförande och VD på Dell Technologies.

Dell Technologies blandar Dells ”go-to-market”-styrkor med små- och medelstora kunder med EMC:s kraft inom stora företag. Den nya verksamheten skapar en marknadsledare inom många av de viktigaste och snabbast växande områdena på en IT-marknad som uppskattas vara värd två tusen miljarder USD. Verksamheten rankas som ”leader” inom 20 av Gartners Magic Quadrants, med en portfölj som inkluderar fler än 20 000 patent och patentansökningar.

Dell Technologies visar även i dag upp sin nya varumärkesplattform. För mer information om det nya varumärket, vänligen klicka här för att se videon.

 

Post Comment