Sex portföljbolag från Chalmers Ventures är med på Ny Tekniks 33-listan
Hem NYHETER Sex portföljbolag från Chalmers Ventures är nu med på Ny Tekniks 33-listan

Sex portföljbolag från Chalmers Ventures är nu med på Ny Tekniks 33-listan

Publicerat av: Redaktionen

Hela sex bolag på årets 33-listan från Ny Teknik är portföljbolag hos Chalmers Ventures.

Flertalet av bolagen bygger också på forskning från Chalmers.

Chalmers Ventures bolag på 33-listan 2023:

  • Sex portföljbolag från Chalmers Ventures är med på Ny Tekniks 33-listanAmferia
  • Atley Solutions
  • Elypta
  • Envue Technologies
  • Modvion
  • Nyctea Technologies

Av bolagen är Elypta och Modvion utnämnda till guldbolag då det är tredje året de är med på den prestigefyllda listan. Atley Solutions har varit med två år.

– Att ha sex av våra bolag representerade på 33-listan i Ny Teknik är ett fantastisk kvitto på den kvalitet och kompetens som våra forskare och entreprenörer har, säger Sara Wallin, vd, Chalmers Ventures. Det visar också effekten av vårt unika ekosystem på Chalmers där vi kan starta upp och investera i banbrytande deeptech-bolag. Detta är bolag med stor potential i både affär och impact.

Ny Teknik utser en jury som består av fyra teknikjournalister. Under processen har juryn granskat teknikhöjd, potential för uppskalning, affären, studier och tester, demonstrationsprojekt samt kundsamarbeten.

Chalmers Ventures är huvudägare i samtliga sex bolag.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00