Altair lanserar nästa generations Altair HPCWorks 2024
Hem NYHETERTECH NEWS Altair lanserar nästa generations Altair HPCWorks

Altair lanserar nästa generations Altair HPCWorks

Publicerat av: Redaktionen

Uppgraderingarna erbjuder kraftfull teknologi för schemaläggning av arbetsflöden, integrationer mellan molntjänster och AI, samt kartläggning och rapportering för HPC.

Altair , en global ledare inom beräkningsvetenskap och artificiell intelligens (AI), lanserar viktiga uppgraderingar för sin högpresterande databehandlings- (HPC) och molnplattform, Altair HPCWorks.

Nya verktyg och integrationer inkluderar en AI-driven användarportal, nästa generations systemlösningar för distribuerade arbetsflöden, avancerad HPC-övervakning och rapportering, samt användarvänlig skalning till molntjänster.

”Altair HPCWorks utvecklar Altairs portfölj av HPC-lösningar och ger organisationer förutsättningar för accelererad innovation genom förenklad hantering av resurser, arbetsbelastning, arbetsflöden och rapportering”, säger Sam Mahalingam, CTO på Altair. ”Vårt mål är att göra det enkelt för användare att utnyttja dagens teknik så att de kan fokusera på verksamhetskritiskt arbete, istället för att lägga tid på komplicerade verktyg.”

Öka användarens produktivitet med hjälp av AI

Altair Access inkluderar numera ett AI-baserat verktyg i Altair HPCWorks som används för övervaka och köa jobb som ska köra på stora datorkluster. Verktyget använder sig av historisk dataanalys, schemaläggning av tidigare simuleringar samt datautvinning från filer för att förutsäga beteenden och ge uppskattningar på systemkrav för minneslagring och tidsåtgång. Verktyget lär sig systematiskt nya saker baserat på vilken data som matas in. Altair Access tillhandahåller uppskattad tidsåtgång i Altair PBS Professional för att optimera schemaläggning, vilket ökar produktiviteten med 10–15 procent.

Smidig schemaläggning av simuleringar för HPC

Inkluderat i Altair HPCWorks finns även Altair Liquid Scheduling för PBS Professional, som möjliggör distribution över flera befintliga datorkluster vilket ger snabb uppskalning och optimalt utnyttjande av nästa generations superdatorer. Liquid Scheduling är en kraftfull, flexibel HPC-funktion som uppfyller kraven från distribuerade arbetsflöden, vilket säkerställer effektiviteten mellan olika kluster och platser, för att eliminera silos och få en tydlig översikt på vilka resurser som utnyttjas. National Supercomputing Center (NSCC) i Singapore är en viktig utvecklingspartner för Liquid Scheduling. De planerar att använda teknologin som en viktig komponent i sin framtida infrastruktur under 2024.

Snabb, intuitiv rapportering för HPC

Altair HPCWorks nya lösning för rapportering, Altair InsightPro, förenklar och effektiviserar HPC- och molnrapportering. Med sitt användarvänliga gränssnitt och intuitiva rapporter förenklar InsightPro datadrivna beslut på ett banbrytande sätt. Lösningen ger en bred, detaljerad insyn i HPC- och molnmiljöer, vilket möjliggör översikt av verksamhetskritisk data och rapportering från dagliga mätvärden inom organisationen. Administratörer får enkelt åtkomst till information för att ta snabba beslut som ökar effektiviteten och optimerar användningen. Öppen databasåtkomst gör det enkelt att ansluta InsightPro till sofistikerade lösningar för dataanalys, såsom Altair Panopticon och Altair RapidMiner för avancerad AI-analys.

Fullständig kontroll i molnet

PBS Professional är Altairs branschledande program för att hantera och schemalägga simuleringar och inkluderar numera direkt tillgång till Altair NavOps. Det gör att företag kan migrera beräkningsintensiva jobb till molnettjänster, med fullständig insyn. Med budgetfunktioner och tydlig överblick av kostnader ges användaren möjlighet till övervakning och kontroll för att minimera kostnaderna för molntjänster.

Altair lanserar nästa generations Altair HPCWorks 2024

Nya verktyg och integrationer bjuder på en AI-driven användarportal, nästa generations systemlösningar för distribuerade arbetsflöden, avancerad HPC-övervakning och rapportering, samt användarvänlig molnskalning.

NavOps tillhandahåller ett samlat gränssnitt för att dynamiskt skala resurser i de mest populära molntjänsterna. Detta gör det möjligt att utnyttja moln-HPC för att påskynda högprioriterade simuleringar och samtidigt ha god översikt över budgeten. NavOps i PBS Professional erbjuder också ett användarvänligt GUI för den dagliga driften, samt ett omfattande kommandoradsverktyg (CLI) för IT-hantering; inklusive installation och konfiguration.

UtforskaHPC med Altair One

Altair One är Altairs nya innovation inom molnlösningar. Den drivs av Altair HPCWorks, vilket gör det möjligt för team att sömlöst utforska HPC i molnet och lokalt. Användare kan enkelt skapa privata kluster i sina egna molnprenumerationer, komplett konfigurerade med Altair-applikationer, verktyg för effektiv HPC, samt utnyttja den senaste hårdvaran för CPU och GPU. Ge varje team kontroll över sin data i molnet med Altair Drive, ett sömlöst och intuitivt sätt att hantera arbetsflöden med integrerat 2D/3D-gränssnitt.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00