Shibuya köper Morex – stärker position inom drift och support
Hem NYHETER Shibuya köper Morex – stärker position inom drift och support

Shibuya köper Morex – stärker position inom drift och support

Publicerat av: Redaktionen

Shibuya, den svenska systemintegratören med några av Sveriges största företag som kunder, köper Morex, ett svenskt företag med lång erfarenhet av systemintegration, lagring och backup.

Shibuya köper Morex – stärker position inom drift och support 2”Vi ser en ökad komplexitet i IT-leveranserna där molntjänster blandas med kundernas egna infrastruktur, vilket gör att företag behöver stabila leverantörer som kan erbjuda både produkter och tjänster med hög tillförlitlighet,” säger Kjell Olsson, vd på Shibuya. ”Med köpet av Morex stärker vi helheten och ökar vår kapacitet inom service, support och driftstjänster.”

Med köpet får Shibuya tillgång till erfarna konsulter med hög teknisk kompetens som direkt bidrar till verksamheten. Det är sju medarbetare med lång erfarenhet och hög kompetens som kompleterar Shibuyas organisation, efter förvärvet blir Shibuya 30 personer.

”De båda företagen har långa kundrelationer med företag som växer och önskar ytterligare resurser,” säger Bertil Persson, vd på Morex. ”Våra gemensamma värderingar kring kundengagemang och vårt gemensamma fokus på att utveckla kompetens bidrar också till att jag ser detta som en perfekt match. Vi får en kontinuitet där jag och medarbetarna kan utvecklas vidare tillsammans med Shibuya.”

Fokus på organisk tillväxt
Shibuya har under det senaste året expanderat och växt via flera nyckelrekryteringar. Köpet av Morex är en så kallad kontantaffär, där Shibuya förvärvar samtliga aktier i Morex. Företaget utesluter inte ytterligare förvärv framöver, men fokus ligger på organisk tillväxt.

”Vi har alltid växt tillsammans med våra kunder och därför känns det oerhört kul att vi med köpet av Morex kan erbjuda ytterligare resurser och kompetens,” säger Kjell Olsson. ”Framöver är vårt fokus att växa organiskt, men vi kommer alltid vara öppna för möjligheter att förvärva företag, där både verksamhet och värderingar ligger nära vårt hjärta och vår långsiktiga strategi.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00