Snowflake lanserar Manufacturing Data Cloud förbättra distributionskedjor
Hem TEKNIK Snowflake lanserar Manufacturing Data Cloud och förbättra distributionskedjor

Snowflake lanserar Manufacturing Data Cloud och förbättra distributionskedjor

Publicerat av: Redaktionen
  • Manufacturing Data Cloud ger tillverkningsindustrin möjlighet att samarbeta med partners, leverantörer och kunder för att förbättra leveranskedjans prestanda, produktkvalitet och fabrikernas effektivitet.

  • Snowflakes ekosystem av partners inom tillverkning levererar färdigbyggda lösningar och uppsättningar av data specifikt anpassade för den tillverkande industrin, för att stödja en mångsidig tillverkning och industriella användningsområden.

Dataföretaget Snowflake lanserar idag Manufacturing Data Cloud. En tjänst som gör det möjligt för företag inom fordons-, teknik-, energi-, och tillverkningsindustrin att maximera värdet av sin industriella data. Manufacturing Data Cloud öppnar upp möjligheten för tillverkningsindustrin att samarbeta med partners, leverantörer och kunder på ett säkert och skalbart sätt. Det leder till ökad smidighet och synlighet över hela värdekedjan. Med Snowflakes Manufacturing Data Cloud kan organisationer bygga en stabil grund av data för sin verksamhet, förbättra sin leveranskedjas prestanda och driva smarta och innovativa tillverkningsinitiativ i dagens digitala industriella värld.

Tillverkningsindustrin står inför ett alltmer komplex och konkurrenskraftig marknad, där en bra leveranskedja och effektiva fabriker är avgörande för framgång. Under senaste årens oroligheter har leveranskedjor visat sig vara ytterst känsliga. Något som digitaliseringen erbjuder en lösning på genom att skapa en ökad synlighet över hela kedjan, från leverantörerna till fabriksgolvet. För att lösa dessa utmaningar kräver det ansträngningar från företagen för att modernisera sina system och implementera en lösning där data samlas in via ett sensornätverk och filtreras med hjälp av AI och maskininlärning (ML). Tidigare har dessa datamängder vanligtvis varit uppdelade i silon och svåra att komma åt och integrera.

Snowflakes Manufacturing Data Cloud gör det möjligt för tillverkningsföretag att hantera dessa utmaningar genom att:

  • Bygga en databas: Tjänsten erbjuder en säker plattform för datakonsolidering över flera moln med enhetlig styrning och prestanda som stöder praktiskt taget alla storlekar av lagring, datorer och användare. Detta gör det möjligt att bryta ned datasilos för att samla in både IT- och OT-data och analysera dessa tillsammans med tredjepartsdata.
  • Förbättrade distributionskedjor: Genom att koppla samman egen data med tredjepartspartners data och data från Snowflake Marketplace kan man skapa en synlighet över hela organisationens försörjningskedja. Genom att utnyttja denna data med SQL och Snowpark, kan olika team arbeta med samma data, och bygga AI- och ML-modeller för att kunna förutsäga efterfrågan och ge företagen kontroll över leveranskedjan och utgiftsanalyser.
  • Driva smart tillverkning: Inbyggt stöd för hög volym av IoT-data gör det möjligt för tillverkare att hålla verksamheten i gång på distans genom att effektivisera arbetet inom och mellan fabriker. Samtidigt som de använder data från golvet för att, i nära realtid, förutsäga underhållsbehov, analysera cykeltider, förbättra produktutbytet och uppfylla kvalitets- och hållbarhetsmål.
  • Utnyttja branschledande nätverk av tillverkningspartners: Dra nytta av ett rikt partnerekosystem och branschspecifika mallar för att driva innovation och bygga mer värdefulla lösningar.

Snowflake lanserar Manufacturing Data Cloud förbättra distributionskedjorNågra av världens största tillverkningsföretag använder redan Snowflakes Manufacturing Data Cloud.

  • Scania – tillverkaren av lastbilar, bussar och industrimotorer använder Snowflake för att kontinuerligt strömma data från 600 000 anslutna fordon och Snowflake för Python för att förbereda data för maskininlärning, vilket ger företaget en heltäckande bild för att övervaka fordonens prestanda och stödja Scanias produktrelaterade tjänster.

 ­– Snowlakes Manufacturing Data Cloud har tillhandahållit oss den databas vi behövde för att kunna analysera och dra ut insikter från de 150 miljoner strömmande meddelanden vi får från vår flotta på 600 000 fordon, säger Peter Alåsen, Product Owner på Scania. Med Snowflake har vi kunnat minska kundernas avbrottstider genom att rekommendera underhåll baserat på fordonsdrift och verkstadstillgänglighet, samtidigt som vi har ökat intäktsgenererande aktiviteter kring service och med andra digitala eller fysiska tjänster.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00