Nästa generations HPE Aruba Networking Central banar väg för en era av AI-driven nätverkshantering
Hem LEVERANTÖRHEWLETT PACKARD ENTERPRISE Nästa generations HPE Aruba Networking Central banar väg för en era av AI-driven nätverkshantering

Nästa generations HPE Aruba Networking Central banar väg för en era av AI-driven nätverkshantering

Publicerat av: Redaktionen

Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE) presenterade idag produktinnovationer som hjälper IT-team att förenkla nätverkshanteringsprocesser och bli mer flexibla med nästa generation av HPE Aruba Networking Central, en molnbaserad nätverkshanteringslösning.

HPE Aruba Networking tillkännagav också nya Network-as-a-Service-möjligheter (NaaS) för kunder och kanalpartners att förvärva, distribuera och hantera på HPE GreenLake-plattformen enligt en prenumerationsmodell.

Då IT-team världen över fortfarande är underbemannade och överbelastade saknar många företag den personal som krävs för att hantera flera nätverksprodukter och funktioner från flera leverantörer. För att minska tiden som går åt till felsökning och optimering av nätverk har molnhanteringsplattformen HPE Aruba Networking Central omarbetats för att förenkla drift och höja produktivitet genom att bygga in artificiell intelligens för IT-drift (AIOps). Detta minimerar antalet manuella uppgifter, så att högbelastade nätverksteam kan fokusera på mer strategiska och mer värdefulla projekt.

HPE Aruba Networking presenterar också sitt ramverk Agile NaaS, som utvecklats för att göra on-demand-nätverk enklare för partners att sälja och slutanvändare att konsumera. Nya service packsi HPE GreenLake for Networking gör det möjligt för partners att kombinera sina design- och leveranstjänster för sina kunder med en månatlig prenumeration på NaaS-teknik.

”Ett moderniserat nätverk är grunden i driften av nästa generations digitala upplevelser och möjliggör nya affärsmodeller”, säger Phil Mottram, Executive Vice President och General Manager, HPE Aruba Networking. ”Utvecklingen av vår AIOps i HPE Aruba Networking Central och Agile NaaS representerar nästa steg mot effektivare hantering av komplexa driftmiljöer, samtidigt som vi ansluter oss till ständigt växande arbetslaster från edge to cloud för en sömlös hybridupplevelse.”

Nästa generations HPE Aruba Networking Central erbjuder ett brett utbud av tjänster för affärsresultat, till exempel automatiserad fabriksverksamhet, anpassade kundupplevelser, minskat koldioxidavtryck och omnikanalhandel för en sömlös shoppingupplevelse i butik, mobilt eller online. Den nya designen överglänser äldre nätverkshanteringsverktyg med nya funktioner, däribland:

  • En förenklad operatörcentrisk användarupplevelse som möjliggör för personer på alla kunskapsnivåer att hantera plattformen med dess nya intuitiva navigering
  • Branschens första ”tidsresefunktion” för en kontextuellt korrelerad ”point-in-time”-vy av nätverket som gör det möjligt att återställa en specifik punkt på några minuter.
  • Fysiska och logiska topologivyer i flera lager förbättrar visualiseringen av stora, komplexa nätverk.
  • Intelligenta säkerhetsindikatorer för enhetens hälsa och kundupplevelsen, vilket möjliggör snabb diagnosticering redan vid första anblick.
  • AI-drivna insikter från hela stacken med förbättrad grundorsaksanalys (Root Cause Analysis), konsekvensbedömning och exakta rekommendationer.
  • Enhetsagnostiska arbetsflöden för dag 0 och dag 1 med 100% API-stöd för automatisering av nätverkskonfigurationer i stor skala.

Nästa generations HPE Aruba Networking Central banar väg för en era av AI-driven nätverkshantering”För att hantera det moderna nätverket måste verktygen ge IT-teamen tillräcklig kraft i ett snabbt föränderligt landskap, men tyvärr upplever alltför många som arbetar med nätverksdrift att deras hanteringsverktyg inte minskar nätverksproblemen i den utsträckning de borde”, säger Maribel Lopez, grundare och huvudanalytiker på Lopez Research. ”Företagen behöver en ny generation förvaltningsverktyg som är byggda för en AIOps-miljö, med enhetliga arbetsflöden från dag 0-planering till dag 1-distribution och dag 2-felsökning och -optimering, vilket i slutändan gör att verksamhetens behov kan styra tidslinjerna för teknik och nätverk – inte tvärtom.”

 Nytt service pack i HPE GreenLake for Networking inkluderar:

  •  Ett nytt Network Policy NaaS-tjänstpaket, baserat på Arubas prisbelönta ClearPass-lösning för kontroll av nätverksaccess. Här ingår ett nytt standardiserat NaaS-nätverkspolicyerbjudande som kompletterar åtta tidigare introducerade trådbundna, trådlösa och SD-Branch NaaS-tjänstpaket från 2022.
  • Service packs HPE GreenLake for Networking kan beställas av kanalpartners i 15 länder, däribland Australien, Kanada, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Korea, Nederländerna, Nya Zeeland, Norge, Spanien, Sverige, Storbritannien och USA. Det nya servicepaketet Network Policy kommer att finnas tillgängligt från och med Q3 under HPE:s räkenskapsår 2023.

”När organisationer över hela världen bygger upp framtida strategier för kommunikation fokuserar de alltmer på moderna företagsnätverk som är flexibla, reagerar på affärsbehov och enkla att använda – samtidigt som de är kraftfulla drivkrafter för omvandling”, säger Brandon Butler, IDC Research Manager, Enterprise Networks. ”HPE Aruba Networking har insett att varje organisation har unika behov och ligger i framkant när det gäller att återuppfinna hur kunder och partners kan konsumera eller leverera mer affärsresultatfokuserade nätverk. Med förbättringarna som utannonseras idag fortsätter HPE Aruba Networking att utveckla sin mogna portfölj inom områdena AI, säkerhet, automatisering och Network as a Service.”

”Avdelningar för nätverksdrift är satta under press av en kombination av IT-kompetensbrist, datakomplexitet och fragmenterade krav på nätverksdrift. Många företagskunder vill automatisera mer av sin nätverkshanteringsverksamhet – och samtidigt använda AIOps för att effektivisera leverans och drift av nätverk som tjänst”, säger Joel Grace, senior vice preseident of client services på Sayers. ”HPE GreenLake for Aruba service packs är precis vad våra kunder behöver för att bygga och driva en edge-to-cloud-infrastruktur på ett ställe och betala för allt som en tjänst.”

Integrering av Axis Security och Athonet

HPE tillkännagav nyligen två förvärv för att utöka HPE Aruba Networking-portföljen: Athonet för privata 5G-anslutningar och Axis Security för omfattande SASE-säkerhetslösningar. Förvärvet av Axis Security avslutades i mars, och dess säkerhetslösningar från edge till moln är nu integrerade i HPE Aruba Networking-tekniken och kommer att demonstreras vid innovationszonen på Atmosphere. Athonet-affären förväntas slutföras under det fjärde kvartalet av HPE:s räkenskapsår 2023, och HPE kommer att integrera lösningarna med HPE Aruba Networking-portföljen och befintlig telekommjukvara efter att affären avslutats.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00