Hem Nyheter Sogeti årets mest föräldravänliga arbetsplats

Sogeti årets mest föräldravänliga arbetsplats

Publicerat av: Redaktionen

Fackförbundet Unionen delar årligen ut priser till Sveriges mest jämställda arbetsgivare.

Sogeti årets mest föräldravänliga arbetsplats 2

Frida Karlsson, HR-direktör på Sogeti

Priset Guldnappen 2019, som delas ut till Årets mest föräldravänliga arbetsplats, tilldelas Sogeti Sverige AB.

I 16 år har Unionen delat ut priset Guldnappen till Sveriges mest föräldravänliga företag. Förra året växte priset och består nu av tre priskategorier: Guldnappen – för ett föräldravänligt arbetsliv, Guldstegen – för jämn könsfördelning bland chefer och Guldpengen – för jämställda löner.

Sogeti Sverige AB, med verksamhet på 21 orter* runt om i landet, tilldelas Guldnappen som årets mest föräldravänliga arbetsplats med följande motivering:

”I en mansdominerad IT-bransch, trots utmaningen att många anställda arbetar ute hos kund, har de lyckats skapa en positiv och uppmuntrande arbetsplatskultur med tydliga rutiner och konkreta insatser för ett föräldravänligt arbetsliv.”

– Att vara en föräldravänlig arbetsplats är en självklarhet och ett måste för oss. Det gör oss till en attraktiv arbetsplats där våra anställda, både män och kvinnor, kan verka under hela deras yrkesverksamma karriär. Att vinna Guldnappen fyller oss med stor stolthet och ger oss ytterligare ett kvitto på att våra insatser kring föräldravänlighet och gender balance bär frukt, kommenterar Frida Karlsson, HR-direktör på Sogeti.

Alla Unionen-medlemmar kan nominera sin arbetsplats genom att skriva en motivering till varför arbetsplatsen borde vinna. Motiveringen är utgångspunkten för vår bedömning men grundkraven på en skriftlig jämställdhetsplan och en lönekartläggning och analys samt kollektivavtal med Unionen måste också vara uppfyllda innan arbetsplatsen kan bli aktuell som mottagare av Guldnappen. Unionens förbundsstyrelse utser den vinnande arbetsplatsen som belönas med åran att vinna Guldnappen-priset och en prissumma på 10 000 kronor.

– Vi vill göra skillnad och påverka på ett positivt sätt. Därför har vi beslutat att ge vår prissumma på 10 000 kronor, plus ytterligare 10 000 kronor från oss på Sogeti, till den rikstäckande organisationen Sveriges Makalösa Föräldrar som stöttar ensamstående föräldrar och deras barn, avslutar Frida Karlsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>