Storegate – det svenska molnet i Telia Trygg IT

Mindre företag saknar ofta egen IT-avdelning och har inte samma möjligheter att skaffa trygga IT-tjänster som stora företag.

Storegate - det svenska molnet i Telia Trygg IT 1
Patrik Granström, Affärsområdeschef Small Business på Telia Company

Nu lanseras Telia TRYGG IT, ett paket med tjänster till mindre företag som värnar om integriteten.

Telia Trygg IT är en paketlösning som innehåller de viktigaste IT-tjänsterna, däribland Office365, antivirusskydd samt backup och säker fildelning från svenska Storegate AB. De företag som köper Telia TRYGG IT erbjuds dessutom hjälp med att installera tjänsterna via Telias personliga tekniker.
– Vi är övertygade om att även mindre företag vill åtnjuta samma integritet och säkerhet som de stora bolagen. Med Telia TRYGG IT som koncept gör vi detta möjligt, säger Patrik Granström, Affärsområdeschef Small Business på Telia Company.
– Idag finns en stor efterfrågan på säkra tjänster för att tryggt och enkelt kunna lagra och dela filer i molnet. Hos oss får kunderna inte bara en säker hantering av affärsdata, utan även en juridiskt korrekt sådan, säger Matz Karlsson VD på Storegate AB. Vi drivs av att kunna möta dagens- och morgondagens behov för säker datalagring i Sverige och all vår utveckling sker på egen plattform. Detta innebär att vi har kontroll över processen och kan garantera fullt integritetsskydd och svensk support för hela lösningen. Dessutom lagras alla filer i våra egna servrar som finns i datahallar som ägs av vår partner Telia Carrier, avslutar Matz Karlsson VD på Storegate AB.