Strängnäs kommun väljer molnbaserad affärssystemslösning från Unit4
Hem NYHETER Strängnäs kommun väljer molnbaserad affärssystemslösning från Unit4

Strängnäs kommun väljer molnbaserad affärssystemslösning från Unit4

Publicerat av: Redaktionen

Unit4 som utvecklar och säljer molnbaserade affärssystem har tecknat ett avtal med Strängnäs – en kommun strategiskt beläget i en snabbt växande region.

Strängnäs kommun väljer molnbaserad affärssystemslösning från Unit4– Strängnäs kommun har en befolkning på strax över 37 000 invånare och vi arbetar ständigt med utveckling på många fronter. De närmaste åren fokuserar vi starkt på digitalisering. Ett modernt ekonomisystem som är framtidssäkert är därför centralt, och ett led i kommunens digitaliserings- och visionsarbete för att leva upp till interna och externa behov och krav, säger Ulrika Kalfholm som arbetar som finanschef på ekonomiavdelningen på kommunen.

Kommunens nuvarande ekonomisystem togs i bruk 2002 vilket innebär att det innehåller uppsättningar och lösningar som är snart 20 år gamla.

– Under dessa år har även många anpassningar och lösningar fått göras för att säkerställa funktionalitet. Uppsättningen är föråldrad och kräver mycket manuell hantering vilket i sin tur försvårar kommunens digitalisering. I slutet av 2019 genomfördes en förstudie och behovsanalys som visade på behov av ett nytt ekonomisystem, förklarar Ulrika.

Då intentionen är att säkerställa en lösning som är modern och framtidssäker, såg kommunen en stor potential i att matcha framkomna behov med en lösning på marknaden som kan leva upp till, och erbjuda efterfrågade tjänster.

– Detta ledde fram till upphandling och att avtal för ett nytt ekonomisystem och en ny e-handelslösning tecknades med Unit4, säger Ulrika.

Några av fördelarna med molntjänster är att de erbjuder flexibla, anpassningsbara lösningar.

– Det ger ett effektivt nyttjande av interna resurser i och med minskat behov av drift och underhåll samt egna servrar. På så vis är de kostnadseffektiva lösningar som ger ett mervärde, förklarar Ulrika.

Att köpa ett modernt ekonomisystem som en SaaS-tjänst istället för att sitta kvar i en äldre teknisk lösning är vägen framåt menar Alexander Drevstad som är försäljningsdirektör offentlig sektor i Norden på Unit4.

– Det innebär i praktiken att man får ett modernt och effektivt arbetssätt. Strängnäs kommuns medarbetare kommer att kunna göra mer med mindre ansträngning, bland annat med hjälp av automatisering. Detta frigör tid för chefer och anställda som istället kan fokusera på mer värdefullt arbete för verksamheten, som i slutändan gagnar kommuninvånarna, säger Alexander.

Tillsammans med Unit4 har Strängnäs kommun nu börjat planeringen av införandet, som kommer att pågå under 2021.

– Därför finns inga erfarenheter från användarna av systemet ännu. I upphandlingens förarbete framkom höga förväntningar på kommande system, vilka vi ser fram emot att tillmötesgå i samarbetet med Unit4 som ny leverantör, avslutar Ulrika.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00