Sungard AS öppnar Hybrid IT-center i Stockholm inklusive ny plattform för kapacitetstjänster
Hem REPORTAGE Sungard AS öppnar Hybrid IT-center i Stockholm inklusive ny plattform för kapacitetstjänster

Sungard AS öppnar Hybrid IT-center i Stockholm inklusive ny plattform för kapacitetstjänster

Publicerat av: Redaktionen

Nu inviger amerikanska Sungard Availability Services Sveriges första Hybrid IT-center i Stockholm där företag enklare kan genomföra molnmigration genom att låta nya och gamla IT-miljöer mötas.

Sungard AS Hybrid IT-center innefattar en ny publik molnplattform för drifttjänster byggd på Ciscos teknologi samt datacentertjänster som colocation/managed hosting.center

Allt fler företag väljer att driva sin verksamhet från flera IT-plattformar – via molnet, via datacentertjänster och i egen infrastruktur. Jämfört med att driva IT via en enda plattform är det hybrida tillvägagångsättet betydligt mer komplext samtidigt som fördelarna är stora – till exempel förbättrad skalbarhet och snabbare molnmigration.

För att möta företagens behov av ökad kontroll i sin IT-transformation samt tillgång till säker IT-miljö och den senaste teknologin öppnar Sungard AS ett Hybrid IT-center i Sätra i Stockholm. Där får kunderna tillgång till skalbar infrastruktur via kapacitetstjänster samt en certifierad och framtidssäkrad infrastruktur för system och applikationer som inte lämpar sig för molnbaserad drift.

– I Sungard AS Hybrid IT-center kan våra kunder kombinera flera driftmodeller för maximal effektivitet och säkerhet – från colocation och hosting till renodlad molndrift. Det möjliggör IT efter behov utifrån verksamheternas specifika och unika kravställningar. Vi är övertygade om att det angreppsättet tilltalar företag som vill dra nytta av molnets fördelar för flexibel och skalbar IT-drift och samtidigt fortsätta att driva vissa system i egen regi, som till exempel legacysystem, säger Håkan Björklund, vd för Sungard Availability Services i Sverige.

Ny PCI DSS-säkrad molnplattform – all data stannar i Sverige 

Sungard Availability Services Hybrid IT-center är godkänt enligt SOC 1 och motsvarar kraven för PCI DSS (säker hantering av kortdata och transaktioner). Den standarden gäller även för den publika molnplattformen som har byggts på Cisco Systems teknologi. Molnplattformen ger kunderna möjlighet att köpa IT-drift, lagring samt backup och recovery efter behov och de betalar bara för sin faktiska användning.

 Våra kunder ska känna sig trygga med att deras data alltid är eftersökbar och att den finns i Sverige i en IT-infrastruktur som drivs under tydliga och reviderade kvalitetskrav. Vi har använt all vår expertis inom kontinuitetsplanering och haveriberedskap för att utforma vår tjänsteplattform, där kunderna med fördel kan blanda olika driftformer utifrån sina specifika behov, säger Håkan Björklund.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00