Svenska techbolaget Voxo tar in 20 MSEK för internationell expansion av sin AI- och språkteknologi
Hem TEKNIK Svenska techbolaget Voxo tar nu in 20 MSEK för internationell expansion av sin AI- och språkteknologi

Svenska techbolaget Voxo tar nu in 20 MSEK för internationell expansion av sin AI- och språkteknologi

Publicerat av: Redaktionen

Voxo är en AI-baserad conversation intelligence-plattform som bearbetar, analyserar och visualiserar röstkonversationsdata.

Det nya kapitalet ska användas till att expandera verksamheten för att möta den växande efterfrågan på marknaden för realtidsinsikter och kvantitativa samtalsanalyser.

Under 2022 lanserade Voxo sin egenutvecklade språkmotor för de nordiska språken som kan tillämpas inom en rad olika branscher från bank till retail.

Emissionen leds av befintliga samt nya investerare bland annat Beijer Ventures, Vitec (genom Malmkroppen), NFT Ventures samt entreprenörerna Ashkan Pouya och Pär Pettersson.

Under förra året växte bolaget med över 400 procent till 7MSEK ARR och räknar med att växa ytterligare 300 procent under 2023. Bland kunderna finns idag Electrolux, Trafikverket, Coop, IF med flera.

Svenska techbolaget Voxo tar in 20 MSEK för internationell expansion av sin AI- och språkteknologi”2022 blev ett genombrottsår för oss då vi efter många års utveckling av vår teknologi, där vi bland annat har kunnat nyttja superdatorer i samarbete med akademien, kunde lansera vår språkmotor som har över 60 procent högre träffsäkerhet än branschledande bolag som Google. Conversation intelligence-marknaden kommer att bli enorm. Det nya kapitalet möjliggör för oss att kunna möta den höga efterfrågan som vi nu ser. Målet är att snabbt ta en marknadsledande position även i våra nordiska grannländer med sikte på Europa”, säger Johan Wadenholt, vd och medgrundare Voxo.

Bolagets egenutvecklade AI-plattform har lockat intresse från bland annat Microsoft vilket resulterat i ett partnerskap med fokus på OpenAI. Partnerskapet syftar till att Voxo som nordisk aktör i samarbete med Microsoft ska bygga tjänster ovanpå GPT teknologin inom conversation intelligence. Samtidigt arbetar Voxo vidare med både akademin och andra teknikaktörer som AWS för att fortsätta leverera tjänster baserat på deras egenutvecklade AI teknologi.

”Vi har hittills fokuserat på Enterprise-marknaden, men kommer tack vare investeringen även att inom några månader att lansera plattformen för den breda massan. Användarna kommer via en app kunna spela in och summera både fysiska och digitala möten”, säger Johan Wadenholt.

Genom att använda avancerade algoritmer och analys av ljudvågor kan Voxos teknologi även förstå känslolägen i samtal och förbättra professionella samtal som kundservice, rådgivning eller andra möten.

”Vi är glada över att ha fått så starkt förtroende från våra befintliga och nya investerare. Vi är nu välfinansierade och positionerade för att vara med och driva på utvecklingen inom conversation intellegence och sätta Sverige på kartan inom utvecklingen av tillämpbar AI-teknologi. Vi är stolta över att kunna skapa förutsättningar för nordiska företag att få samma tillgång till conversation intelligence som amerikanska och engelska företag” säger Johan Wadenholt, VD för Voxo.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00