Premiär för Svets- och teknikdagen! Inspirationsdag för tillverkningsindustrin i Västra Götaland
Hem TEKNIK Svets- och teknikdagen – Inspirationsdag för tillverkningsindustrin i Västra Götaland

Svets- och teknikdagen – Inspirationsdag för tillverkningsindustrin i Västra Götaland

Publicerat av: Redaktionen

Automatiserad svetsning blir allt vanligare inom tillverkningsindustrin.

För att vara en konkurrenskraftig aktör i framtiden kan företag behöva ny kompetens inom svetsteknik.

Den 30 maj bjuder Produktionstekniskt centrum in till en inspirationsdag där företag kan ta del av det senaste inom svetsteknik och svetsautomation.

– Utvecklingen mot automatiserad svetsning går snabbt. Teknikomställningen kan både göra tillverkningsindustrin mer konkurrenskraftig och bidra till att industrin blir mer attraktiv som arbetsplats. Med Svets- och teknikdagen vill vi underlätta för industriföretag att ta del av ny svetsteknik och inspireras av aktörer som redan satsat på integrerad svetsautomation, säger Joel Andersson, verksamhetsledare Produktionsteknik, Högskolan Väst.

Den 30 maj möts tillverkningsindustri, teknikföretag, forskare och andra aktörer inom branschen på Produktionstekniskt centrum i Trollhättan. Svets- och teknikdagen visar upp det senaste inom svetsautomation, tekniklösningar demonstreras och företag kan få råd om hur de kommer igång med automatiserade svetsprocesser. Under dagen hålls ett tiotal seminarier parallellt med demonstrationer, minimässa och workshoppar där man kan testa utrustningar.

Premiär för Svets- och teknikdagen! Inspirationsdag för tillverkningsindustrin i Västra Götaland

Den 30 maj bjuder Produktionstekniskt centrum in industriföretag till en inspirationsdag där företag kan ta del av det senaste inom svetsteknik och svetsautomation. Foto: iStock

– Vi ser ett ökat intresse för svetsautomation och tror att Svets- och teknikdagens program kan bli inspirerande för både små och stora industriföretag. Upplägget för dagen är snarlikt det vi använder för Automationsdagen – ett mycket uppskattat event som varje år lockar hundratals företag, teknikföretag och forskare, säger Victor Blom, projektledare, Innovatum Science Park.

Swerim är en av arrangörerna bakom Svets- och teknikdagen.

– Den här dagen bör man inte missa. Här bjuds en bra mix av demonstrationer och korta föredrag om allt från moderna automationslösningar, cobots, nya svetsmaskiner och utrustning för oförstörande provning, till olika utbildningar och branschnyheter. Dessutom är det här ett bra tillfälle att skapa nya kontakter, säger Joakim Wahlsten, forskningsledare, Swerim.

Axplock från Svets- och teknikdagens program:

  • Brogren Industries berättar om sin utvecklingsresa från mekanisk verkstad till högteknologiskt svetsföretag.
  • Kollaborativ svetsrobot – ett nytt arbetssätt mellan människa och robot.
  • Smartare kvalitetssäkring och visuell uppföljning av svetsproduktion.
  • Svetsutbildningar – vilket behov finns och hur ser utbudet ut?

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00