Hem Nyheter Tele2 blir partner till Female Digital Engineer

Tele2 blir partner till Female Digital Engineer

Publicerat av: Redaktionen

Det är med stor glädje och stolthet som vi kan tillkännage att Tele2 är vår nya partner i programmet Female Digital Engineer.

Tele2 blir partner till Female Digital Engineer 2

Thomas Helbo, EVP Technology

Med en stark strategi för hållbarhet och jämställdhet är Tele2 en viktig samarbetspartner för oss. Vi ser fram emot att tillsammans med dem arbeta för att fler kvinnliga civilingenjörer ska söka sig till roller inom digitalisering.

– At Tele2 we believe that diverse teams are more innovative, engaged, and better performing. We have taken strategic actions to improve our diversity, especially within our IT and Tech organizations, but we still have work to do. By partnering up with Female Digital Engineer we hope to inspire more women to chose a career within the telecom sector, says Thomas Helbo, EVP Technology.

Female Digital Engineer är ett program för kvinnliga civilingenjörsstudenter som är intresserade av att driva och forma digitaliseringen. Programmet syftar till att utveckla samtliga deltagare och fungerar även som en unik mötesplats mellan kvinnliga civilingenjörsstudenter och svenskt näringsliv.

Programmet fungerar även som en urvalsprocess för att utse årets Female Digital Engineer, en person som utmärker sig i sin förmåga att driva och utveckla den digitala tekniken för att skapa värde i företag. Utmärkelsen innebär ett skräddarsytt traineeprogram hos tre av partnerföretagen, efter examen.

Tillsammans med partnerföretagen verkar Female Digital Engineer för att ge kvinnliga ingenjörsstudenter en allsidig bild, fri från stereotyper, av vad yrken inom digitalisering innebär.

Programmet är till för alla kvinnliga civilingenjörsstudenter som läser år 4 eller 5, oavsett inriktning och som är intresserade av att lösa problem med hjälp av digital innovation.

Ansökan till programmet Female Digital Engineer 2021 öppnar 9 november och stänger 16 december 2020. Ansökan sker via Female Digital Engineers hemsida, www.femaledigitalengineer.se

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>