Hem NYHETER Telia fortsätter bredbandsutbyggnaden i Arjeplogs kommun

Telia fortsätter bredbandsutbyggnaden i Arjeplogs kommun

Publicerat av: Redaktionen

Telia och Arjeplogs kommun har träffat en överenskommelse om bredbandsutbyggnaden i kommunen som innebär att Telia, med hjälp av länsstyrelsens bredbandsstöd, ansvarar för utbyggnaden som kommer att ske med en kombination av fiber och fast bredband via mobilnätet.

Telia fortsätter bredbandsutbyggnaden i Arjeplogs kommun 3A-Net som är kommunens stadsnät, blir därmed en del av Telia från och med den 18 juni 2020.

– Utbyggnaden av bredband i kommunen har dragit ut på tiden, men vi är nu glada över den överenskommelse vi träffat med Telia som vi ser är ekonomiskt försvarbar, säger kommunstyrelsens ordförande Britta Flinkfeldt.

Telia kommer under 2020 och 2021 att gå ut med erbjudande om bredbandsuppkoppling till privatpersoner och företag i kommunen. För kunder, som redan har tillgång till Telias öppna nät, innebär ägarbytet inte någon förändring av tjänst eller pris.

– Om Sverige ska kunna klara bredbandsmålen och de mer utmanande anslutningarna på landsbygden så krävs det nya sätt att tänka, att vi använder resurserna mer effektivt och en kombination av fiber och nya trådlösa tekniker. Arjeplog säkerställer nu en snabb och framtidssäker uppkoppling som är avgörande för att boende och företag ska kunna fortsätta att växa i Arjeplog kommun. A-Net har byggt ett nät av hög kvalitet och vi kommer kunna dra stor nytta av detta när vi fortsätter koppla upp kommunen med fiber och fast bredband via mobilnätet, säger Staffan Åkesson, CTO, Teknisk chef Telia.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00