UP väljer nystartade Amoeba som bas i Göteborg
Hem NyheterFöretagsnyheter UP (UP THERE, EVERYWHERE) väljer nystartade Amoeba som bas i Göteborg

UP (UP THERE, EVERYWHERE) väljer nystartade Amoeba som bas i Göteborg

Publicerat av: Redaktionen

UP (UP THERE, EVERYWHERE), världens första molnbaserade globala kommunikationsbyrå, etablerar sin göteborgssatsning hos Amoeba i deras ” Creative Spaces” i Göteborg.

I vackra lokaler på Tredje långgatan har Amoeba skapat en unik miljö för bolag och människor att arbeta i, skapa events, umgås och exploatera sina idéer tillsammans med andra bolag.

Därmed blir den globala aktören UP ett av drygt tio bolag som valt att ha sin bas hos Amoeba. Här har man skapat en miljö och en arena där idéer och energi frigörs och utvecklas och som närmast kan beskrivas som ett coworking space 2.0.

– Nu har vi satt ramverket för Amoeba, som är unikt och inte liknar något annat, och är redo att lansera vår idé fullt ut. Därför är det fantastiskt roligt att den internationella aktören UP nu valt att lägga sin nya etablering i Göteborg hos oss. Vi har över tusen kvadratmeter där vi skapar nästan vad som helst, från filmstudios och stora event till sociala arbetsytor och tysta rum. Grunden i allt är att vi som är här gemensamt vill utveckla och exploatera idéer och affärer tillsammans, säger Anders Håkansson, grundare av Amoeba.

– Göteborgsregionen är basen för många av Sveriges mest framgångsrika bolag därför känns det naturligt att vi nu öppnar upp en kreativ hub här och vi fortsätter därmed vår globala expansion. Att vi flyttar in till Amoeba känns helt rätt för oss. Det är en kreativ miljö där vi kan utveckla våra tankar och förhoppningsvis bidra med mycket, säger Lawrence Masle, vd för UP.

När idén om Amoeba tog form under 2021 var ambitionen tydlig. Idén skulle vara skalbar både geografiskt och tekniskt. Att öppna upp nya Amoeba Creative Spaces skulle vara enkelt och alla ska vara sammanlänkade på en gemensam teknisk plattform. Oavsett om du är en resande egenkonsult eller ingår i ett globalt bolag ska det vara enkelt att arbeta och verka varsomhelst och man ska alltid känna gemenskapen och förtroendet för alla inom Amoeba.

UP väljer nystartade Amoeba som bas i Göteborg

Simon Copley, Linus Bergkvist och Camilla Nordström

– Det handlar mycket om förtroende och respekt. I dagens affärsmiljö handlar det om att samarbeta och tillsammans utveckla idéer för att de ska kunna flyga och skapa affärsmässigt goda förutsättningar. Det är här vi skall vara arenan för all kreativitet och hårt arbete där man ska känna sig välkommen och trygg, oavsett världsdel, samtidigt som man bli utmanad i sina tankar och sitt sätt att arbeta, säger Anders Håkansson.

De dryga tusen kvadratmetrarna på Tredje Långgatan i Göteborg håller för fullt på att fyllas med människor, idéer och events. Nya lokaler planeras såväl i Göteborg som i andra städer i Sverige och utomlands.

– Intresset är stort och egentligen är det bara människor och företag som präglas av nyfikenhet och öppenhet som begränsar hur fort det går att öppna fler Amoeba Creative Spaces. Därför har vi en process för nya bolag och människor innan de är med fullt ut. UP är ett mycket bra exempel på bolag som passar utmärkt hos Amoeba, med sin kreativa höjd på en global marknad. Så gör även bland andra juristbyrån LEXIQ som har suttit hos oss sedan i höstas. Eftersom det handlar om att tillsammans utvecklas som människor, bolag och idéer – krävs det en värdegrund som alla kan stå bakom, avslutar Anders Håkansson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>