Verizon Business och Virginia International Terminals i ny avtal för privat 5G-nät
Hem NYHETERNÄTVERK Verizon Business och Virginia International Terminals i ny avtal för privat 5G-nät

Verizon Business och Virginia International Terminals i ny avtal för privat 5G-nät

Publicerat av: Redaktionen

Verizon Business och Virginia International Terminals, LLC (VIT) tillkännagav idag ett avtal om att bygga ett privat 5G Ultra Wideband-nätverk vid en av de viktigaste containerterminalerna i hamnen i Virginia.

 Virginia International Terminals (VIT) är ett privatägt terminaloperativt företag som ägs av Virginia Port Authority.

VIT är en av de mest tekniskt avancerade containerterminal-operatörerna i världen, och kommer att använda nätverket för att utforska användningen av autonoma lastbilar för att lämna och hämta fraktcontainrar. Det privata On Site 5G-nätverket är skalbart och ger också VIT möjligheten att ersätta WiFi med säker, privat 5G-anslutning i dess Virginia International Gateway-anläggning, en 275 hektar stor marin terminal.

Affären är Verizon Business andra med en stor internationell hamn och den första med en USA-baserad terminal.

”Sjöhamnar ger några av de bästa möjliga exemplen på kraften med privat 5G, med användningar som spänner över autonoma fordon, ansluten tung utrustning, säker spårning och logistik i realtid, bland många andra”, säger Sowmyanarayan Sampath, VD för Verizon Business. ”Det är därför On Site 5G är idealiskt för innovativa partners som Virginia International Terminals. Det erbjuder ett brett utbud av 5G-funktioner, från dataintensiva industriella behov med hög bandbredd till säkert, pålitligt bredband för vardagliga företag.”

Verizon Business och Virginia International Terminals i ny avtal för privat 5G-nät

Sowmyanarayan Sampath

”Verizons On Site private 5G-nätverk är rätt för oss eftersom det är flexibelt, skalbart och tillräckligt kraftfullt för både industriell utomhusanvändning och kontorsbredband”, säger Rich Ceci, SVP of Technology and Projects, VIT. ”Utvecklingen av autonoma fordonsteknologier som tillämpas på lastbilar har betydande miljöpåverkan och åtgärdar ett stort underskott av lastbilschaufförer som för närvarande plågar transportbranschen. Vi ser Verizon som den främsta 5G-leverantören på marknaden och är glada över att arbeta med dem.”

Under det nyligen avslutade räkenskapsåret hanterade VIT 3,7 miljoner TEUs (2 miljoner containrar) och stod för cirka 47 miljarder dollar i bruttoprodukt för amerikanska staten. VIT fick nyligen ett anslag från det amerikanska transportdepartementet för att skapa ett proof of concept för autonoma lastbilar, som för samman experter från industri och akademi för att ta fram en lösning för detta kritiska logistikkedjebehov där Privat 5G är en huvudkomponent.

On Site 5G är ett säkert fristående privat nätverk som kombinerar små celler 5G Ultra Wideband med en LTE-paketkärna och stödjande radiomottagare, vilket ger kompatibilitet med ett brett utbud av både LTE- och 5G-enheter. I takt med att 5G-tekniken och kapaciteten går framåt och utvecklas ger On Site 5G kunderna en skalbar, anpassningsbar plattform för att dra nytta av utvecklingen inom uppkonnabde teknologier som IoT, AI/ML, AR/VR, edge compute i realtid och mycket mer.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00