Visma stärker sitt erbjudande av molnbaserade tjänster till små och microföretag genom förvärvet av mjukvaru- och fintechbolaget Bokio
Hem NYHETERFÖRETAGSNYHETER Visma stärker nu sitt erbjudande av molnbaserade tjänster till små och microföretag genom förvärvet av mjukvaru- och fintechbolaget Bokio

Visma stärker nu sitt erbjudande av molnbaserade tjänster till små och microföretag genom förvärvet av mjukvaru- och fintechbolaget Bokio

Publicerat av: Redaktionen

Visma och Bokio har ingått avtal om förvärv.

Med förvärvet stärker Visma sitt erbjudande med ett starkt molnbaserat affärssystem och en fintech-lösning för små och microbolag i Europa.

Bokio är ett Göteborgsbaserat mjukvaru- och fintechbolag som erbjuder ett automatiserat och AI-drivet bokföringssystem till små och medelstora bolag samt egenföretagare i Sverige och Storbritannien. Bokio är ett betalningsinstitut under den svenska Finansinspektionens tillsyn.

Visma stärker sitt erbjudande av molnbaserade tjänster till små och microföretag genom förvärvet av mjukvaru- och fintechbolaget Bokio– Vi är otroligt stolta över att bli en del av Visma. I och med detta kommer vi kunna växla upp ytterligare för att fortsätta vår starka tillväxtkurva. Med Visma får vi mängder av erfarenhet och experter inom alla tänkbara områden som är nödvändiga för att driva Bokio framåt och fortsätta utvecklas, säger Viktor Stensson, VD och medgrundare till Bokio.

Visma är Europas ledande molnbaserade bokförings- och lönehanteringssystem bland småföretagare med över en miljon kunder.

Företagets mission är att hjälpa Europeiska entreprenörer genom att erbjuda högkvalitativa produkter och lokal expertis.

– Bokio passar vår mission perfekt. Vi älskar Bokios erbjudande med företagskonton, kort, bokföring, lönehantering, hjälp vid bolagsstart och en genomgående hög nivå av automatisering, säger Ari-Pekka Salovaara, SMB Director på Visma.

– Utöver detta kan Visma lära sig av hur Bokio arbetar för att hjälpa våra egna kunder. Vi tror att vi kan stötta både Bokio och deras användare genom att dela vår kunskap och resurser, säger Ari-Pekka Salovaara.

Bokio har drygt 80 anställda och användare i Sverige och Storbritannien. 2021 var bolagets mjukvaruomsättning 12.8 MSEK. Affären är beroende av Finansinspektionens godkännande. Bokio kommer att fortsätta drivas som ett eget bolag,i samma lokaler, med samma namn och ledning som idag.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00