Yaytrade gör nyckelrekrytering och laddar för internationell storsatsning
Hem Nyheter Yaytrade gör nyckelrekrytering och laddar för internationell storsatsning

Yaytrade gör nyckelrekrytering och laddar för internationell storsatsning

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska Techbolaget Yaytrade har snabbt gjort sig känd för sin unika marknadsplats där du kan använda allt som har ett värde inom köp/sälj, byten och uthyrning och som lanserades vid årsskiftet.

Yaytrade gör nyckelrekrytering och laddar för internationell storsatsning 2Nu laddar de för kommande internationalisering och rekryterar David Oliva till styrelsen.

Sedan lanseringen har Yaytrade haft hundratusentals besökare från över 160 olika länder – en användarbas som fylls på hela tiden.

Nu rustar företaget för att skala upp och storsatsa på utvalda internationella marknader och värvar i samma veva den före detta nyckelchefen på Schibsted Marketplaces, David Oliva.

– Jag tror på Yaytrade, deras unika plattform bryter upp den traditionella marketplace-strukturen och öppnar upp för fler typer av peer-to-peer transaktioner och affärer. Detta ligger helt rätt i tiden. De har lyckats fånga upp de växande behoven i delningsekonomin och bevisat att modellen fungerar. Nu är det full gas framåt som gäller säger David Oliva.

Sedan tidigare har David Oliva varit en huvudfigur på Blocket samt Schibsteds internationella marknadsplatser, där han de senaste åren varit globalt ansvarig för Monetization/affärsutveckling. I den rollen låg fokus på att skala upp affären i Sydamerika, Norra Afrika och delar av Europa. David Oliva lämnade Schibsted i september för att gå in i det snabbväxande norska Gasellföretaget Nettbureau.

– David kommer hjälpa oss att inte trampa fel och se till att vi gör saker i rätt ordning. Eftersom han har gjort detta tidigare och har stor kunskap och förståelse märker vi snabbt hur vi ska förenkla proceduren så att det här ska bli så bra och stort som möjligt, säger Yaytrades VD David Knape.

Yaytrade, som bland annat kändis- och influencerparet Janni Déler och Jon Olsson är delägare i, drivs av grundarna David Knape och Jon Berglund.

– Användarbasen fylls ständigt på från hela världen men främst i Europa och Nordamerika, mycket tack vare våra influencersamarbeten. Vi arbetar kontinuerligt hårt för att hitta innovativa och effektiva sätt i vår marknadsföring att nå ut mot vår målgrupp och ser en markant kostnadseffektiv trend i våra KPI:er. Under slutet av Q2 nästa år kommer Yaytrade rullas ut mot utvalda internationella marknader.

Förutom David Oliva består styrelsen bland annat av styrelsens ordförande Techveteranen Johan Hernmarck som genom sitt investmentbolag Provider Investment var en av Traderas största ägare när Tradera förvärvades av Ebay 2006, den tidigare Goldman Sachs-partnern Carl Palmstierna, Oscar Salén, Alex Kerber och grundarduon.

– Det är ett viktigt steg för oss i internationaliseringen att sätta rätt strategisk kompetens i Yaytrades styrelse. Nu, med ett antal välkända namn i styrelsen och med David Oliva som senaste tillskottet, har vi en väldigt spännande styrelse som aktivt arbetar med oss i våra strategiska beslut, avslutar David Knape.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>