Check Point meddelar nu att de lanserar en gratisversion av ZoneAlarm Web Secure Free.
En säkerhetslösning som ger användare ett helt gratis skydd mot nätfiskeattacker, skadliga nedladdningar och farliga webbsidor.
Lösningen är ett avancerat tillägg till Google Chrome och skyddar användare mot en rad vanliga hot de kan utsättas för när de gör webbsökningar, i och med att så många arbetar hemifrån under den rådande pandemin.
När ZoneAlarm Safe Search är installerat, agerar den som förvald sökmotor och utnyttjar Check Points databas ThreatCloud, som innehåller information om näthot globalt.
ZoneAlarm Web Secure Free skyddar också användaruppgifter mot nätfiskeattacker genom att alla webbsidor som användaren går till skannas innan användaren tillåts registrera personuppgifter där. Lösningen innehåller också ZoneAlarms teknik Threat Extraction, som gör att användare kan ladda ner mejlade eller webbnedladdade filer på ett säkert sätt. Threat Extraction tar automatiskt bort alla misstänkta eller skadliga koder från dokumenten på bara några sekunder, vilket säkerställer att filerna är helt säkra utan att det påverkar användarens arbete.
– Cyberbrottslingar letar hela tiden efter sätt att attackera privatpersoner och utnyttjar nu oron och rädslan relaterad till pandemin, genom att sprida skräppost som anspelar på pandemin, säger Dror Levy, chef för konsumentförsäljningen på Check Point. Vi har sett att Coronavirus-relaterade domäner har 50 procent högre risk att vara skadliga än andra domäner. Sedan början av januari har över 16 000 nya domäner relaterade till coronavirus registrerats och sedan slutet av februari 2020 är det genomsnittliga antalet nya domäner nästan tio gånger fler än vad som tidigare förekommit. Genom att nu erbjuda ZoneAlarms Web Secure Free gratis, vill vi bidra till att skydda användare från hot.
Förutom att använda ZoneAlarms Web Secure Free, bör användare också vara försiktiga på nätet för att undvika hot och bedrägerier, genom att:
1. Vara försiktig med e-postmeddelanden och filer som tas emot från okända avsändare, särskilt om de erbjuder specialerbjudanden eller rabatter.
2. Inte öppna okända bilagor eller klicka på länkar i e-postmeddelandena.
3. Se till att du beställer varor från säkra källor. Ett sätt att göra detta är att INTE klicka på kampanjlänkar i e-postmeddelanden, utan att istället söka upp din leverantör på nätet eller klicka på länken från Googles resultatsida.