​Dustin samarbetar med WWF med fokus på cirkulär ekonomi
Hem NYHETER ​Dustin samarbetar med WWF med fokus på cirkulär ekonomi

​Dustin samarbetar med WWF med fokus på cirkulär ekonomi

Publicerat av: Redaktionen

Som ett led i Dustins hållbarhetsarbete inleds ett samarbete med Världsnaturfonden WWF. Syftet är att gemensamt genomföra aktiviteter som bidrar till att minska Dustins och IT-sektorns klimatpåverkan.

WWFIT-branschen har stor klimatpåverkan både direkt och indirekt. I Dustins hållbarhetsarbete ingår bland annat att minska koldioxidutsläppen genom hela leverantörskedjan, öka effektiviteten och bidra till bättre resursutnyttjande under produkternas hela livscykel, exempelvis genom att öka återvinningen.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Dustin och stödet till WWF:s klimatarbete. Det betyder mycket att göra gemensam sak med viktiga aktörer i privata sektorn om vi ska kunna ställa om till ett hållbart samhälle inom planetens gränser. Vår förhoppning är att Dustins ambitiösa mål att minska koldioxidutsläppen, öka materialåtervinningen och jobba för en cirkulär ekonomi kommer att inspirera andra att följa efter, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF.

Inom ramen för samarbetet stödjer Dustin WWFs globala klimatinitiativ Climate Solvers.

– Vi verkar i en bransch som har en stor påverkan på miljön genom transporter, tillverkning och vad som händer med produkterna efter användning. Därför är det viktigt att alla bidrar till att steg för steg hitta nya arbetssätt för att minska miljöpåverkan. Vi har valt att inleda ett långsiktigt samarbete med WWF för att med hjälp av deras kunskap och erfarenheter hitta nya vägar framåt där vi kan bidra till hela branschens utveckling, säger Caroline Rudbeck, kommunikationschef på Dustin.

Samarbetet med WWF fokuserar på:

  1. Att minska Dustins egen klimatpåverkan genom att sätta mätbara mål.
  2. Cirkulär ekonomi – öka livslängden, återtaget och reparationsgraden på produkter samt öka andelen och mängden återvunna produkter som kommer ut på marknaden.
  3. Lätt att göra rätt – underlätta för kunderna att göra fler miljövänliga produktval.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00