Testbloggen: Windows 10 – Windows 8 på steroider
Hem NYHETERWINDOWS 10 Windows 10 – från Windows 7 Del 3 av 3

Windows 10 – från Windows 7 Del 3 av 3

Publicerat av: Redaktionen

Från Windows 7

Men hur är det med Windows 7-användare, då? Är det lika självklart de bör uppgradera? Windows 7 är ett oerhört populärt operativsystem som fått nästan lika mycket kultstatus som Windows XP en gång hade. Men det är faktiskt sex år gammalt och det hinner hända mycket på sex år.

Det råder ingen tvekan om att Windows 10 är snabbare, stabilare och säkrare – och dessutom fungerar det lika bra eller bättre på exakt samma hårdvara. Windows 10 är ett steg framåt och även om många Windows 7-användare kanske inte är villiga att greppa en massa stora förändringar är det ett steg som ändå måste tas så småningom. Det är lika bra att ta tjuren vid hornen och passa på under det år det är gratis.

DSC_0563

Användare av Windows 8 och köpare av nya datorer, mobiltelefoner och plattor behöver som sagt var inte tveka.

Framtiden

Allt detta kommer förmodligen att betyda att försäljningen av lösa operativsystem inledningsvis går ned – uppgraderingen ger användarna någonting nytt helt gratis. När uppgraderingsåret har gått innebär det dock att operativsystemet inte längre går att flytta till en annan dator. Ett uppgraderat Windows 10 är låst till den dator det är installlerat på, precis som tidigare gällde enbart för OEM-versioner. Ett köp av ett nytt datorsystem innebär då också automatiskt ett behov av ett nytt operativsystem, antingen förinstallerat eller separat.

Priserna vid nyförsäljning av separata operativsystem ligger ungefär på samma nivå för Windows 10 som de gjorde för Windows 8, medan allting tyder på att datorer med förinstallerat Windows 10 kommer att bli billigare, eftersom tillverkarna får ett bättre volympris på licenserna. Detta gäller i än högre grad för plattor och telefoner, eftersom Microsoft vill ta en större andel av den marknaden från de stora konkurrenterna Android och Apple.

Reaktionerna på den fria uppgraderingen av Windows 10 hos enskilda butiksägare, systembyggare och återförsäljare varierar, enligt brittiska PCR. Många säger att det kommer att ge dem en ny inkomstkälla i form av att bistå med själva uppgraderingen eller att sälja en ny dator och erbjuda Windows 10 samtidigt.

Andra anser att försäljningen av operativsystem troligen kommer att gå ned, medan i stället hårdvaruförsäljningen kommer att öka och att en ny Windows-produkt alltid är bra för branschen, eftersom intresset ökar. Det finns också handlare som anser att Windows 10 är negativt eller inte kommer att ha någon betydelse alls.

De sistnämnda bör rimligen ha fel. Den fortsatta utvecklingen av Windows och att systemet, efter att Windows 10 någon gång i höst släppts även för smarta telefoner, ser ut och fungerar likadant på alla plattformar måste rimligen vara bra för branschen 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00