50% av kontorsarbetarna har minskat på tjänsteresorna till förmån för videomöten
Hem NyheterUndersökningar 50% av kontorsarbetarna har minskat på tjänsteresorna till förmån för videomöten

50% av kontorsarbetarna har minskat på tjänsteresorna till förmån för videomöten

Publicerat av: Redaktionen

Fem av tio svenska kontorsarbetare reser mindre i tjänsten nu jämfört med före pandemin.

Hos en fjärdedel är dock resandet oförändrat, och antalet som faktiskt har minskat resandet är färre än de som tidigare uppgivit att de kan tänka sig att ersätta resor med digitala möten.

Det visar en Sifo-undersökning utförd på uppdrag av ljud- och videoutrustningsföretaget Jabra.

En Sifo-undersökning där svenska kontorsarbetare har tillfrågats visar att fler än hälften, 54 procent, reser mindre i tjänsten till förmån för videomöten nu jämfört med före pandemin.

Närmare fyra av tio (37 %) anser att det är någonting de föredrar, och tre av tio (31 %) uppger att de uppmanas av sin arbetsgivare.

Totalt 26 procent uppger att de inte har minskat sitt resande jämfört med före pandemin. Bland dessa uppger 14 procent att det är för att de föredrar fysiska möten, medan 11 procent inte anser att resorna kan ersättas med digitala möten. Två procent uppger att deras arbetsgivare inte tillåter dem att välja videomöten framför tjänsteresor.

  • Många har lärt sig och föredrar att samarbeta digitalt, och vi ser att majoriteten av dagens möten är virtuella- eller hybridmöten, där det finns en kombination av deltagare både i ett mötesrum och online. Därför måste företagsledare prioritera och identifiera de tekniker som gör det möjligt för medarbetare att engagera sig och samarbeta på lika villkor, så att alla kan få den bästa mötesupplevelsen avsett var de arbetar från, säger Nigel Dunn, Manager Director, UK & Norics på

Idag är 80 procent av alla möten virtuella eller hybridmöten, medan endast 20 procent sker fysiskt enligt en undersökning från Jabra. Målet bör vara att skapa ytor där alla kan få den bästa mötesupplevelsen, oavsett om den befinner sig i rummet eller via fjärranslutning, menar Nigel Dunn, som nedan delar med sig av tre frågor för företag att ställa när de ser över sina mötesrum.

1.         Vad ska rummet användas till och vad är dess huvudsakliga syfte?

Om rummet är avsett för fysiska möten och samarbete, utforma ett utrymme där människor kan interagera, som människor vill vara i och dit de kan gå för att bli inspirerade. Om rummet även ska användas för virtuella möten bör ni överväga om det är passande och utnyttjas på bästa sätt.

50% av kontorsarbetarna har minskat på tjänsteresorna till förmån för videomöten2.         Gör rummets utformning det möjligt för alla deltagare att synas och höras, så att alla kan bidra på lika villkor och att ingen känner sig utanför?

För virtuella möten och hybridmöten där vissa deltagare befinner sig i rummet och andra deltar på distans är ett enkelt tips att placera möblerna så att alla deltagare är vända mot varandra för att skapa en inkluderande mötesupplevelse. Byt ut det traditionella mötesrummets rektangulär bord mot ett bord som är format som ett plektrum eller en halvmåne. Flytta sedan bordet mot en vägg med en skärm direkt på väggen framför.

3.         Har ni rätt teknik för ljud- och videokonferenser som ger en professionell, uppslukande och sömlös upplevelse?

Utöver val och placering av möbler är tekniken avgörande för att skapa bra och inkluderande samarbetsupplevelser under hybridarbete. Rum avsedda för virtuella möten bör vara utrustade med teknik som ger en professionell och sömlös upplevelse, men som samtidigt är enkel att använda för att säkerställa att alla som kan tänkas använda sig av den lätt kan ansluta, oavsett tekniska kunskaper.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00