Allt fler vill ha större storlek på sin TV – Nu kommer Samsungs 98-tummare till Sverige
Hem PRODUKT NYHETER Allt fler vill ha större storlek på sin TV – Nu kommer nya Samsungs 98-tummare till Sverige

Allt fler vill ha större storlek på sin TV – Nu kommer nya Samsungs 98-tummare till Sverige

Publicerat av: Redaktionen

På den svenska marknaden lanseras idag Samsung 98” QLED Q80C TV, som möter efterfrågan på större skärmar och mer fängslande upplevelser.

Storlekarna på våra skärmar växer alltmer i och med att konsumenter väljer att köpa TV-apparater i allt större tum till sina hem.

Detta är en trend Samsung tydligt kunnat identifiera de senaste åren, och som nu bekräftas av marknadsundersökningsföretaget Omdia1. Deras rapport visar att den globala marknaden för 85-tumsskärmar ökat drastiskt på bara några få år, från 180 000 sålda enheter 2019 till 1,87 miljoner sålda enheter 2022. Även för 98-tumsskärmar har den globala marknaden ökat explosionsartat, från mindre än 1 000 sålda enheter 2019 till cirka 160 000 sålda enheter 2022.

Trenden återfinns också i Norden, där Samsung idag lanserar nya QLED Q80C i 98 tum. När det är dags att köpa ny TV, tittar konsumenter gärna på större TV-storlekar, enligt Samsungs TV-expert:

Allt fler vill ha större storlek på sin TV – Nu kommer Samsungs 98-tummare till Sverige– För ungefär tio år sedan ansågs en 60-tums TV vara väldigt stor. Sedan dess har 65-tummare i princip hunnit att bli mainstream, och nu har även 75- och 85-tums-TVs blivit populära, vilket visar konsumenternas växande efterfrågan på större TV-apparater. Faktum är att vår globala kundundersökning2 visade att 75 procent av konsumenterna köpte en TV som i genomsnitt var 13 tum större än deras tidigare köpta TV-modell, säger Magnus Nilsson, produktansvarig för TV och ljud på Samsung i Norden.

Så kan vi skapa fängslande hemmabio-upplevelser i våra vardagsrum

Det ökade intresset för större TV-apparater kan bland annat härledas till att vi idag tittar på mer film hemma än tidigare. I en ny undersökning gjord av Kantar Sifo på uppdrag av Samsung3, svarar var tredje svensk respondent (30 procent) att de kommer att streama mer film och serier hemma istället för att gå på bio. För att själv lyckas skapa bio-känslan hemma, kan man med fördel se över både storleken på sin TV och avståndet mellan sin TV och soffa.

– När vi sitter i en biosalong tar bioduken upp ungefär 30–40 procent av vårt synfält, vilket skapar den magiska känslan av att man befinner sig mitt i filmen. Det här är något vi kan inspireras av när vi möblerar våra egna vardagsrum och väljer TV-storlek. Använder vi samma princip, är det lämpliga avståndet för hemmabio-upplevelsen närmare än vad många tror, säger Magnus.

För att låta TV-skärmen hemma ta ett lika stort utrymme som duken i en biosalong, kan ett rekommenderat avstånd mellan TV och soffa räknas ut genom att multiplicera skärmstorleken på din TV (i tum) med 1,2.4 Att skapa hemmabio-upplevelsen med en 55-tums-TV skulle därför innebära att sitta 66-tum, dvs. så nära som 1,7 meter från TVn och med en 98-tums-TV skulle det vara att placera soffan med ca. 3 meters avstånd.

Q80C är en QLED TV på 98 tum, med en SuperSlim-design som smälter in i ditt hem. TVn har en 4K Neural Quantum Processor och använder AI Upscaling-teknik för att förbättra och anpassa bildkvaliteten5 till en superstor skärm, vilket förstärker djupet och skärpan i innehållet. Dessutom ger Quantum HDR+-tekniken en fantastisk prestanda i svärta och ljusstyrka för maxad detaljrikedom. Med den nya lanseringen utökar Samsung sin QLED-portfölj med sitt största TV-utbud hittills.

Från och med idag finns den att förbeställa på samsung.com/se, till ett svenskt rekommenderat ca pris på 79 990 SEK.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00