Hem LEVERANTÖRHUAWEI 5G lanseras på Island av operatören Nova i samarbete med Huawei

5G lanseras på Island av operatören Nova i samarbete med Huawei

Publicerat av: Redaktionen

5G har lanserats på Island av teleoperatören Nova tillsammans med Huawei.

5G lanseras på Island av operatören Nova i samarbete med Huawei 3Nätet ger 10 gånger högre hastighet jämfört med 4G och aktiverades den 5 maj.

Nova var den första mobiloperatör som lanserade såväl 3G som 4G på Island. Nu har de även lanserat sitt 5G-nät tillsammans med Huawei. Mycket kommer att förbättras i och med den högre hastigheten i 5G-nätet. En mycket stabil anslutning blir verklighet där fler kan vara uppkopplade samtidigt. Multiplayer-spel kommer kunna spelas var som helst och stora filer och filmer kan laddas ner direkt. Det kommer inte dröja länge innan majoriteten av isländarna kan använda 5G.

– Alla har sett effekten av snabbare hastigheter över internet. Framstegen har regelbundet revolutionerat vårt sätt att arbeta, njuta av underhållning och interagera med varandra. Det är mycket viktigt för människor och företag på Island att vår tekniska infrastruktur är bland den bästa i världen med ökad kommunikationskapacitet och hastighet för telekommunikation när det är svårt att förutse framtida behov för innovation. Corona-pandemin har skyndat på utvecklingen och kraven har ökat kraftigt på att kunna arbeta fritt var som helst via internet, säger Margrét Tryggvadóttir, VD för Nova.

I början av maj lanserades 5G av Nova på Island med Huawei som partner från start. Kenneth Fredriksen, vice verkställande direktör för Östeuropa och Norden på Huawei, säger att Huawei ser många möjligheter att fortsätta utrullningen av 5G på Island och i de andra nordiska länderna.

– Vi är glada över att återigen få samarbeta med Nova för att bli först på en marknad med den senaste tekniken. Precis som vi hjälpte Nova att lansera de första kommersiella 3G- och 4G-nätverken, är vi stolta över att fortsätta denna tradition när vi nu lanserar 5G tillsammans. Vi ser fram emot att hjälpa Nova behålla sin marknadsledande position i 5G-eran så de kan fortsätta leverera toppmoderna, pålitliga och säkra tjänster till de isländska mobilkunderna, precis som vi gör i resten av Norden och runt om i världen, säger Kenneth Fredriksen.

Huawei och Nova avser att utöka samarbetet kring 5G-teknik för att skapa det bästa mobilnätet på Island när det gäller täckning, stabilitet och bandbredd som ger högsta kvalitet och en bättre upplevelse för Novas kunder.

Nova var den första teleoperatören som lanserade 4G/LTE-tjänster på Island redan 2014 och har nu ett väl utbyggt nät för 4G och 4.5G/LTE runt hela Island. Den 5 maj 2020 lanserades 5G av Nova som första operatör på Island.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00