9 av 10 företag tycker att FinOps är avgörande för molninnovation
Hem NyheterFöretagsnyheter 9 av 10 företag tycker att FinOps är avgörande för molninnovation

9 av 10 företag tycker att FinOps är avgörande för molninnovation

Publicerat av: Redaktionen

Med ett ansträngt omvärldsläge ökar pressen på företagen att lyckas leverera avkastning från tidigare investeringar. En av dem är molninvesteringar.

I takt med att medvetenheten kring FinOps och rekryteringar ökar, och personal med kompetens att driva innovation blir mer eftertraktad, blir det allt svårare att hitta och behålla rätt kompetens som kan bidra till att skapa önskad avkastning.

Företag över hela Europa är på jakt efter personal med både ekonomisk och teknisk kompetens. 85 procent rekryterar aktivt efter FinOps-talanger som kan hjälpa företagen att skapa mer värde från sina molninvesteringar. I en ny undersökning, genomförd av VMware, svarar 90 procent av företagsledare i Storbritanien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien och Nederländerna att en kompetenskombination av kostnadsoptimering och tekniska kunskaper är avgörande för att driva och skapa värde i en molninvestering. En trend som påverkar hur företag rekryterar.

9 av 10 företag tycker att FinOps är avgörande för molninnovation9 av 10 (88 procent) menar att IT-avdelningar behöver lyfta blicken. Det räcker inte längre att rekrytera efter traditionella moln-kunskaper, så som DevOps, utan företagen behöver även inkludera FinOps, så som analytiska och ekonomiska kunskaper. Syftet är att kunna höja kvalitén och accelerera molnets värde för verksamheterna.

Trots dessa intentioner, är företagen inte där de behöver vara. VMwares undersökning visar att 64 procent inte kunnat rekrytera den önskade kompetensen för att kontrollera kostnader och accelerera innovationen.

Och 71 procent svarar att bristande möjligheter att rekrytera seniora personer till sina moln-processer bromsar innovationen.

– Detta är en trend som spiller över även på den svenska marknaden, säger Anders Lidman, Sverigechef på VMware. Jag pratar dagligen med kunder och personer i branschen och överallt hör jag samma sak. Företagen vill få ut mer av sina molninvesteringar, och med ett pressat omvärldsläge där flera aktörer är ute efter samma kompetens är det helt enkelt väldigt svårt att få tag i rätt resurser och kompetens. Därför måste företagen dels försäkra sig om att man har rätt lösningar på plats som tillåter personalen att fokusera på det som verkligen är viktigt. Dels behöver ledningsgruppen ha med molninvesteringarna som en prioriterad agendapunkt för att i förlängningen kunna accelerera dess värde och nytta för organisationen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00