Ergonomiska tips från Logitech inför internationella musarmsdagen
Hem PRODUKT NYHETERDATORER Ergonomiska tips från Logitech inför internationella musarmsdagen

Ergonomiska tips från Logitech inför internationella musarmsdagen

Publicerat av: Redaktionen

På tisdag, den 28 februari, är det internationella musarmsdagen – en dag som nu uppmärksammats i hela 23 år.

Idag sker arbetsuppgifter inom åtskilliga yrken framför en datorskärm, och många spenderar hela dagarna i kontorsstolen.

Som ett resultat av detta drabbas en del datorarbetande svenskar av så kallad musarm – något som skulle kunna förebyggas genom en ergonomisk skrivbordsset-up. Logitech erbjuder en rad möss framtagna för en flexibel och ergonomisk vardag, och som passar minst lika bra på hemmakontoret som på språng. Nedan finner du en lista över våra bästa tips för en ergonomisk arbetssetup, samt några tips kring vad man kan göra för att förebygga musarm.

Logitech Lift

Den senaste datormusen inom Logitechs ergonomiska segment. Musarm är ett besvär som uppkommer i och med att handen hålls i ett onaturligt läge och upprepar små rörelser flera gånger – därav kan det ofta vara datormusen som är boven i dramat. Med Logitech Lift slipper du däremot röra handen överhuvudtaget och med dess vertikala form kan handen vila på ett mjukt texturerat grepp, med lättåtkomliga knappar som hjälper dig att arbeta hela dagen utan att lyfta ett finger. Den har till och med ett bekvämt tumstöd. Finns även som alternativ för vänsterhänta.

Ergo M575

Trivs du med den vanliga formen hos en datormus kan Ergo M575 vara ett bättre alternativ. Med hjälp av dess styrkula behöver du inte röra armen för att flytta markören, utan kan förbli avslappnad i både hand och arm. Den smidiga och följsamma tumkontrollen kan användas överallt, och eftersom den inte behöver flyttas är denna ergonomiska mus perfekt även för mindre skrivbord.

Ergonomiska tips från Logitech inför internationella musarmsdagenMX Vertical

Om du söker ett mer avancerat ergonomiskt alternativ där du kan glömma smärta och obehag är MX Vertical musen för dig. MX Vertical är designad för att minska muskelspänning och tryck på handleden samt att bidra till en mer ergonomisk hållning. Dess unika form en räfflad gummiyta säkerställer ett fast och naturligt grepp, och gör att den känns smidig att hålla i.

Några tips för att förebygga musarm

  1. Variera arbetsställningen – Har du ett höj- och sänkbart skrivbord? Om ja, använd dessa för en bättre och mer ergonomisk arbetsdag! Testa att höja eller sänka ditt skrivbord minst 1 gång om dagen för att variera arbetsställningen.
  2. Ta mikropauser – Bryt stillasittandet genom att ta små korta pauser, ställ dig upp och sträck på dig. Kanske dags att fylla på kaffekoppen?
  3. Ergonomisk på kontoret – Hur ser din skrivbords-setup ut? Tänk på att ingen del av skärmen ska vara över ögonhöjd för att förebygga ont i nacken, och försök hålla armar och händer innanför axlarna.
  4. Testa handyoga – Under hösten 2021 tog Logitech fram “handyoga” tilsammans med yogin Sofie Krafft och Grounded Factory. Perfekt för en kort välbehövlig paus under en hektiskt arbetsdag. För att ta del av hela rutinen här.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00