Nu blir det enklare att välja rätt dator
Hem Nyheter Nu blir det enklare att välja rätt dator

Nu blir det enklare att välja rätt dator

Publicerat av: Redaktionen

Elgiganten inleder ett exklusivt samarbete med FutureMark och utvärderingstestet PCMark som mäter datorers prestanda baserat på verkliga uppgifter i användarnas arbetsliv och vardag.

– PC-marknaden kan vara en djungel av tekniska specifikationer och på det här sättet vill vi göra det enklare för våra kunder att hitta rätt dator baserat på kundens faktiska behov, säger Mark Hammarberg, Commercial Manager Tech på Elgiganten.

Nu blir det enklare att välja rätt dator 1

Genom att testa och kategorisera alla datorer enligt PCMark blir det enklare för kunden att hitta rätt dator.

FutureMark är ett globalt företag med över ett decennium av expertis och innovation inom tester och verifiering. De skapar populära och oberoende prestationstester för bland annat PCs, notebooks, surfplattor och smartphones. Genom ett exklusivt samarbetsavtal blir nu Elgiganten först i Europa med att testa alla sina datorer enligt deras utvärderingstest PCMark, som mäter datorers prestanda genom tester baserade på verkliga uppgifter och aktiviteter i användarens arbetsliv och vardag. Datorerna delas sedan in i fyra kategorier; Basic, Home, Produce och Create.

Elgiganten har närmare 300 datorer i sitt sortiment och genom att testa alla enligt PCMark kan man ge en ännu bättre vägledning till kunderna vid köp av ny dator.

– Kunden är alltid i fokus för oss på Elgiganten och kan vi hjälpa kunden till ett ännu bättre val och köp så vill vi göra det. Genom att testa datorerna kan vi erbjuda ännu bättre vägledning vid valet av dator och kunden slipper betala för något som inte behövs eller kommer att användas, säger Mark Hammarberg.

Sammanfattning av indelningen och de fyra kategorierna

Basic: Till den som vill använda sin nya dator till sociala medier, e-mail eller surf på internet.
Home: En dator för den som söker lite mer. Som vill strömma film, se på TV eller jobba med t.ex Office-paketet.
Produce: För tyngre kontorsarbeten eller enklare redigering av filmer och bilder. Ett väldigt bra alternativ för multitasking.
Create: Ett professionellt val för den som vill producera film, redigera foton, skapa musik eller arbeta grafiskt.

Kategoriseringen kommer att presenteras i anslutning till produkterna både på hemsidan och i varuhusen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>