Hem Nyheter ABAX avslutar 2020 med en unik 24-timmars hackathon för att utforska nya innovativa lösningar

ABAX avslutar 2020 med en unik 24-timmars hackathon för att utforska nya innovativa lösningar

Publicerat av: Redaktionen

ABAX är känt för att vara en unik arbetsplats och i december arrangeras”Hackathon” för andra året i rad.

ABAX avslutar 2020 med en unik 24-timmars hackathon för att utforska nya innovativa lösningar 2

André Trommestad och Wan Luo arrangerar ABAX Hackathon

Det två dagar långa evenemanget är avsett för att ytterligare inspirera utvecklarna på ABAX. De anställda kommer att träna och dela med sig av sina goda utvecklingsidéer efter ett intensivt kodmaraton.

24 timmar för att lösa uppgiften

ABAX låter sina anställda gå ut ur sina dagliga roller och bilda nya team med 5-8 personer. Varje team fick då 24 timmar på sig att vara kreativa och utveckla med kodning på jakt efter nästa stora investering för företaget. Teamen kommer att ta fram en idé, planera och övertyga juryn med en bra försäljning.

“Hacking innebär att hitta en kreativ lösning på ett problem. Det kan vara en helt ny funktion eller en helt ny produkt som hjälper kunden. Teamen kommer att presentera nya möjligheter eller ett internt verktyg för att förbättra våra arbetsmetoder som vi sällan har tid att titta på dagligen.” –  säger Wan Luo Senior Director of Engineering på ABAX.

ABAX avslutar 2020 med en unik 24-timmars hackathon för att utforska nya innovativa lösningar 3

Paul Walsh, CTO på ABAX sitter i juryn för ABAX Hackathon.

En länk mellan människor, platser och saker 
I år har ABAX inspirerats av det futuristiska videospelet, som också kommer att lanseras denna vecka, Cyberpunk 2077. Temat för ABAX Hackathon 2020 är: Att koppla ihop människor, platser och saker.

“Det är viktigt att avsätta tid till inspirerande och annorlunda arbete. Vi vill ge medarbetarna en arena på jakt efter en ny lösning. Vi vill ge utvecklare tid att vara kreativa och hitta lösningar som skapar värde för ABAX.” – säger Paul Walsh, CTO och chef för teknikavdelningen.

Skapa laganda

Med två förvärv (RAM och Automile) och ett nytt FoU-center i Gdansk är detta evenemang ett gyllene tillfälle att skapa laganda över länder och avdelningar och är ett bra sätt för nya medarbetare att lära känna ABAX bättre. . Förra året deltog 45 personer i Hackathon, och i år kommer det att vara över 70 personer och hela  11 lag som deltar.

“Med två förvärv och många nya medarbetare kommer vi att se ett samarbete och djupare inblick i teamen än förra året. Vi vill att människor ska vara i team med människor som de vanligtvis inte arbetar med och vi blandar medvetet teamen så att de lär känna varandra och delar erfarenheter.” – säger Wan Luo.

ABAX avslutar 2020 med en unik 24-timmars hackathon för att utforska nya innovativa lösningar 4

Livestream från ABAX Hackaton

En jury väljer det vinnande laget
Teamen kommer att bedömas utifrån idé, innovation, implementering, presentation och tema där chefsarkitekten och toppledningen för ABAX kommer att utgöra juryn. Genom att ansluta till chefsarkitekten läggs en teknisk utvärdering till juryn.

“Förutom temat kommer vi att se om idén matchar våra värderingar: Entusiastisk, innovativ och hållbar, som kommer att spela en viktig roll för vår teknik och under utveckling. Det kommer att finnas mycket nytt och innovativt från teknikavdelningen 2021. Bland annat arbetar vi för att förbättra vår plattform.” – tillägger Walsh.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>