Hem ÅTERFÖRSÄLJAREATEA SKI satsar på molntjänster – tecknar nytt ramavtal med Atea

SKI satsar på molntjänster – tecknar nytt ramavtal med Atea

Publicerat av: Redaktionen

SKI har tecknat ett tredje ramavtal för programvaror och programvaror som molntjänst med Atea.

SKI satsar på molntjänster – tecknar nytt ramavtal med Atea 3

Detta innebär ett utökat och förlängt förtroende till Atea att stötta offentliga verksamheter i deras digitaliseringsresa. Ramavtalet ger Atea möjlighet att vara ett nav i ekosystemet av SaaS- och mjukvaruavtal, och att erbjuda konsulttjänster inom området.

Förflyttningen mot mjukvara som tjänst sker i allt snabbare takt över hela landet. Pandemin har bidragit till att allt fler sett fördelarna och behovet av molntjänster och att köpa it som tjänst. Under första halvåret ökade Ateas affärsvolym för SaaS-tjänster med 87 procent. Trenden har inte avstannat sedan dess utan tvärtom fortsatt i ett högt tempo, något som samtliga av Ateas 35 kontor runtom i landet vittnar om.

– Att köpa it som tjänst blir allt vanligare och innebär många fördelar för offentlig sektor. Bland annat ökar flexibiliteten, det blir lättare att utvärdera kostnader och dessutom medför det ett mer hållbart sätt att konsumera it på som allt fler av våra kunder eftersträvar, säger Robert Haglund, nationell chef för mjukvara på Atea Sverige.

Avtalet med SKI träder i kraft denna vecka med en samlad löptid om 4 år. SKI förbehåller sig rätten att säga upp avtalet efter 18 månader med en uppsägningstid om 6 månader alternativt om takvolymen på 4 miljarder sek uppnås. Det totala värdet av ramavtalet uppskattas av SKI till 2,9 miljarder kronor men man har satt det högre taket för att ta höjd för att marknaden för programvaror och molntjänster för offentlig sektor kommer att växa. Avtalet tilldelades 4 leverantörer och tilldelning av kontrakt/avrop sker genom förnyad konkurrensutsättning.

– Vi fick som enda tilldelad part full pott i de kvalitativa delarna av utvärderingen. Det säger mycket om de processer och rutiner vi skapat, och den trygghet våra kunder därigenom får i vårt samarbete. Att vi tecknar ramavtalet i en tid då hållbarhet tar allt större plats i dialogen med upphandlande myndigheter ger oss goda förutsättningar att driva reell förändring tillsammans med kunderna, sammanfattar Robert.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00