Advenica gör debut på polska marknaden

Advenica, den svenska utvecklaren och tillverkaren av cybersäkerhetslösningar, har genom sin polska partner Blue Energy tecknat ett strategiskt viktigt avtal.

Advenica gör debut på polska marknaden 1
Rune Bengtsson, Sales Manager, Advenica

Ordern på cybersäkerhetsplattformar och support kommer från en kund inom kritisk infrastruktur.

Affären innebär att Advenica kan välkomna en ny kund från ett nytt land men också en ny bransch – ett genombrott på flera plan, även om den initiala intäkten är begränsad. Kunden, ett energibolag, har beställt lösningar inom produktfamiljen Cross Domain Solutions samt supporttjänster. Ordervärdet uppgår till cirka 440 TSEK, med leverans under fjärde kvartalet 2017.

Lösningarna håller domäner isolerade och säkerställer ett kontrollerat informationsflöde med hög assurans, vilket är avgörande för tillförlitlig energiproduktion och -distribution. Ordern kan även betraktas som en milstolpe för Advenicas affärsområde Enterprise Solution, som på kort tid vunnit flera viktiga affärer.

“Vi märker av ett starkt ökande intresse från kunder och potentiella partners. Säkerhetsfrågor kommer allt högre upp på ledningsgruppers agenda, och många partners ser samarbetet med oss som en möjlighet att kvalificera sig till upphandlingar. Tillsammans med Blue Energy, vår partner både avseende produkter och konsulttjänster, kan en aktiv dialog föras i Polen”, säger Rune Bengtsson, Sales Manager, Advenica AB.