AFRY har fått uppdrag för Valmet Automotive
Hem NYHETER AFRY har fått uppdrag för biltillverkaren Valmet Automotive

AFRY har fått uppdrag för biltillverkaren Valmet Automotive

Publicerat av: Redaktionen

AFRY har fått i uppdrag av biltillverkaren Valmet Automotive att förbättra och utveckla tillverkningsprocessen och produktionslinjen vid bilfabriken i Uusikaupunki, Finland.

I uppdraget ingår att modifiera en del av Valmet Automotives befintliga process vid tillverkningen av en sportbil.

AFRY har framgångsrikt genomfört ett stort antal projekt inom liknande teknikområden för en rad olika kunder inom bilindustrin. AFRYs expertis och lokala närvaro i Åbo och Vantaa innebär att AFRY i samarbete med Valmet Automotive kan genomföra detta projekt på ett framgångsrikt och säkert sätt.

AFRY har fått uppdrag för Valmet Automotive

Michael Mjörnestål

AFRY använder simuleringar för att planera hur en ny produkt ska tillverkas i de tidigare produktionsprocesserna.

AFRY kommer att bygga om en del av utrustningen i Sverige och sedan skicka den till Valmet Automotives bilfabrik i Uusikaupunki.

Bilen monteras enligt de högsta kvalitetskraven inom bilindustrin och med ett större utbud av skräddarsydda alternativ än någon annan bil som tidigare tillverkats vid bilfabriken.

– AFRY skapar värde i projektet genom att förse produktionslinjerna med högkvalitativ robotautomation och innovativa lösningar för bilindustrin. Jag ser fram emot att följa projektet på nära håll, säger Michael Mjörnestål, VP och chef för affärsområdet Advanced Automation.

Projektet pågår och kommer att slutföras under fjärde kvartalet 2023.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00