AI-kompetens avgörande när Proact tecknar nytt ramavtal
Hem NyheterAI AI-kompetens avgörande när Proact tecknar nytt ramavtal

AI-kompetens avgörande när Proact tecknar nytt ramavtal

Publicerat av: Redaktionen

Proact har tecknat ramavtal med AI Sweden, Sveriges nationella centrum för tillämpad artificiell intelligens.

Avtalet ger Proact möjlighet att medverka till den fortsatta utbyggnaden av AI Swedens nationella resurs för utveckling av AI-tillämpningar, bland annat inom decentraliserat lärande.

Det nya ramavtalet ska användas vid kommande inköp av produkter och tjänster till Data Factory, en nationell resurs som AI Sweden driver i samarbete med ett 100-tal partners. Dessa erbjuds att komma till centret och samarbeta kring utveckling av prototyper och demos, lära av varandra och accelerera användningen av AI i Sverige.

AI-KOMPETENS AVGÖRANDE NÄR PROACT TECKNAR NYTT RAMAVTAL

Mats Nordlund, tillförordnad chef för Data Factory på AI Sweden

– Vi är glada att kunna arbeta med leverantörer och partners som har rätt kompetens kring AI och som kan stödja oss lokalt med produkter, lösningar och tjänster som ligger i framkant. AI-utvecklingen går väldigt snabbt och därför är det särskilt angeläget att vi kan ta del av den erfarenhet som våra ramavtalsleverantörer redan har samlat, säger Mats Nordlund, tillförordnad chef för Data Factory på AI Sweden.

De första upphandlingarna som planeras under ramavtalet görs för att stärka och utveckla Edge Lab, en världsledande testbädd inom AI Swedens Data Factory som etablerats i samarbete med ledande svenska och internationella high-tech bolag. Inom Edge Lab bedrivs tester, samverkan, experiment och utveckling av nästa generations AI-teknik för decentraliserat lärande.

Med utgångspunkt i sin spetskompetens inom data management har Proact utvecklat ett brett lösningserbjudande kring avancerad AI, med högpresterande infrastruktur och kompletterande tjänster.

– AI Sweden har ett viktigt uppdrag som möjliggörare för praktiska tillämpningar av AI-tekniken. Vi ser fram emot ett gott samarbete med dem och andra partners där vi tillsammans sänker tröskeln för att skapa konkret nytta genom AI, samtidigt som vi hjälper samhällsaktörer inom alla sektorer att bygga upp sin AI-kompetens, säger Lena Eskilsson VD, Proact IT Sweden AB.

Proact är väl etablerad som AI-partner till näringslivet och högre utbildning i Norden. Bland kunduppdragen märks projekt hos flera av Nordens främsta forskningscentra inom AI, inklusive vid Linköpings universitet (AIDA), Örebro universitet och Åbo yrkeshögskola i Finland.

Proacts marknadsledande kunderbjudande kring moderna AI-plattformar och data management utgår också från aktiva samarbeten med flera av de ledande systemleverantörerna för AI, bland andra Dell, NetApp och Nvidia.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>