Alingsås kommun sluter avtal med Freja för medarbetare, skolelever och medborgare
Hem DISTRIBUTÖRTECH DATA Alingsås kommun sluter avtal med Freja

Alingsås kommun sluter avtal med Freja

Publicerat av: Redaktionen

Freja eID Group AB (publ) meddelar att man slutit avtal med Alingsås kommun.

Avtalet innefattar användande av Freja OrgID till kommunens medarbetare och skolelever, dessutom säker inloggning för medborgare med Freja eID+ till kommunens alla e-tjänster.

Freja är en digital plånbok som bland annat innehåller en e-legitimation som är statligt godkänd både för användning privat och i tjänsten. Freja kan även användas som fysisk ID-handling vid exempelvis apoteksärenden och paketutlämning och för att dela data med samtycke.

E-tjänstelegitimationen Freja OrgID används nu av allt fler kommuner, universitet och företag inte minst därför att Freja kan skilja på privat och rollbaserad användning.

Alingsås kommun sluter avtal med Freja för medarbetare, skolelever och medborgareDen privata e-legitimationen, Freja eID+, ger användaren mer kontroll och smidigare interaktion med hundratals offentliga och privata e-tjänster och fungerar exempelvis även för personer med skyddad identitet.

Freja är en SaaS-tjänst (Software as a Service) vilket innebär ett abonnemangsavtal med en fast månadskostnad som ger kunden möjlighet att budgetera sin kostnad för hela avtalsperioden.

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:

”Den välfyllda, digitala plånboken som vi har skapat ger användaren en helhetslösning. Tjänstelegitimationen är en viktig del av detta plånbokstänk som löser de stora utmaningarna för kommunerna kring kraven på regelefterlevnad, tillitsnivåer och personlig integritet. Att kommunen även väljer att ge sina medborgare möjlighet att logga in till dess e-tjänster med Freja eID+ är positivt för ökad inkludering i samhället.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00