SAS Viya på Azure Marketplace fixar nu dataanalys snabbt för alla
Hem DISTRIBUTÖRTECH DATA SAS Viya på Azure Marketplace fixar nu dataanalys snabbt för alla

SAS Viya på Azure Marketplace fixar nu dataanalys snabbt för alla

Publicerat av: Redaktionen

SAS Institute som är en global ledare för dataanalys och AI släpper nu sin analysplattform SAS Viya på Microsoft Azure Marketplace.

Det innebär att alla företag och organisationer kan komma i gång med avancerad dataanalys i molnet snabbt och effektivt.

Betalning per använd timme och lättillgängliga guider bidrar till enkelheten.

SAS Institute breddar sin potentiella kundbas med SAS Viya på Microsoft Azure Marketplace. Utforskning av data, maskininlärning och analysmodeller är nu tillgängliga med ett klick, medan Microsoft sköter infrastrukturen för SAS dataanalysplattform i molnet. Kunderna kan lägga kraften på att bygga och sköta driften av sina analyslösningar. Att SAS Viya finns tillgängligt på [anpassas efter marknad: svenska, danska, norska eller finska] bidrar ytterligare till att det blir enkelt att komma i gång för alla.

SAS Viya på Azure Marketplace fixar nu dataanalys snabbt för alla

Joel Jönsson, analysarkitekt på SAS Institute

– En viktig målgrupp för SAS Viya på Microsoft Azure Marketplace är företag och organisationer med upp till fem användare, även om det inte är någon teknisk begränsning av antalet användare. Vi har inte haft ett lika självklart alternativ för dem tidigare, säger Svein Tore Bø, Pre-Sales Director, SAS Nordics.

Svein Tore Bø påpekar också att enkelheten för att komma i gång med SAS Viya på Microsoft Azure Marketplace gör att fler kan bekanta sig med data- och analysplattformen.

Inbyggd automatisering innebär att det går snabbt att skapa och ta innovativa lösningar i drift. SAS Viya på Microsoft Azure Marketplace är också ett attraktivt alternativ för vissa användare, till exempel sällananvändare, på företag och organisationer som implementerat SAS Viya i egen regi.

– En stor fördel med SAS Viya är att det är en integrerad plattform, med funktionalitet som maskininlärning, distribution av analysmodeller, datahantering och annat som behövs för dataanalys, säger Antti Heino, Principal Advisor on Analytics & AI på SAS Institute.

Det innebär bland annat tillgång till funktionalitet som dataåtkomst, hantering av data, visualisering, rapportering, statistik och maskininlärning, samt verktyg för styrning och språken Python och R som är populära för dataanalys. Det finns också möjligheter att bygga lösningar med verktyg av typen low-code och no-code. Det är vidare enkelt att integrera SAS Viya med tredjepartsprodukter.

Bland generella fördelar med att använda SAS Viya som en molntjänst märks att användarföretagen inte behöver sköta driften av infrastrukturen. På ett övergripande plan underlättar en lättillgänglig analysplattform affärsutveckling och affärstransformation.

– Verktyg som ger lösningar snabbt gör att företag kan bli innovativa. De behöver inte vänta flera månader för att komma i gång med att utveckla och driftsätta lösningar. SAS Viya inspirerar och gör analysarbetet roligare, säger Joel Jönsson, analysarkitekt på SAS Institute och fortsätter:

– Med SAS Viya på Azure Marketplace kan organisationer komma igång direkt med att fokusera på innovation, lösa problem och få ut värde, istället för att tappa moment och energi i väntan på ett implementationsprojekt.

SAS Viya är redan en populär plattform globalt för dataanalys. Med lanseringen på Microsoft Azure Marketplace stärks det redan starka samarbetet mellan SAS Institute och Microsoft. SAS Institute har fått Microsofts utmärkelse Global Independent Software Vendor (ISV) 2022 Partner of the Year Award.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00