Infrastrukturjätten leder omvandlingen genom att erbjuda hybridlösningar
Hem DISTRIBUTÖRTECH DATA Infrastrukturjätten leder omvandlingen genom att erbjuda hybridlösningar

Infrastrukturjätten leder omvandlingen genom att erbjuda hybridlösningar

Publicerat av: Redaktionen

Övergången till hybridmiljöer för IT med både lokala lösningar och molntjänster går allt snabbare.

När valen för IT-infrastruktur blir fler ställs större krav på både kunder och leverantörer.

Sverigechefen Maria Sundvall berättar hur Equinix anpassar sitt utbud för att förenkla den pågående transformationen.

Det är inte bara kunderna som påverkas av nya krav och nya möjligheter vad gäller IT, digitalisering och infrastruktur.

När företag, myndigheter och organisationer kämpar med svåra beslut gör många leverantörer det också. Det handlar framför allt om den allt starkare insikten att det krävs hybridlösningar: både moln och lokala servrar.

Equinix som är en global ledare vad gäller snabba förbindelser och datacenter som erbjuder serverkapacitet är ett bra exempel på det här:

– Allt fler kunder vill ha hybridlösningar och vi lanserar nya tjänster för att göra sådana möjliga. Vi jobbar också mycket med rådgivning, till exempel om applikationer, hur behov bör hanteras och om hur företag kan bli mer skalbara och få större geografisk räckvidd, berättar Maria Sundvall, Sverigechef på Equinix.

Många olika lösningar

Det är en komplicerad blandning av olika typer av infrastruktur det handlar om. Publika molntjänst av SaaS-typen, infrastrukturtjänster i molnet, privata moln, colocation, datacenter som hyr ut ren kapacitet i form av servrar och lagring, och kunders helt egna datacenter är de viktigaste typerna. Lägg till det att det krävs snabba och tillförlitliga förbindelser mellan de olika infrastrukturlösningar som tillsammans utgör en kunds IT-miljö.

Infrastrukturjätten leder omvandlingen genom att erbjuda hybridlösningar

Maria Sundvall, vd Equinix Sverige

– Tjänster som tillhandahåller hårdvara är allt oftare i grunden digitala tjänster. Vårt sortiment innehåller flera exempel, till exempel för ren serverkraft i vår regi som kunderna utnyttjar i sina egna arkitekturer och tjänster för att bygga edgelösningar, säger Maria Sundvall.

Hon säger vidare att alla nya lösningar kräver att IT-arkitekturer byggs om och att pandemin på sitt sätt var ett lyft för det arbetet. Det beror inte minst på att det ökade distansarbetet helt enkelt krävde nya lösningar för infrastruktur.

Enklare IT-drift krävs

Ett problem som följer av att det erbjuds allt fler alternativ vad gäller infrastruktur är att driften av den riskerar att bli mer komplicerad. I värsta fall krävs det olika administrationsverktyg för varje typ av infrastruktur (moln av olika typer, colocation, hyra serverkapacitet, egna datacenter, och så vidare). Följden av det blir ökad komplexitet, med alla problem det medför, som ökad krav på personal och tidsåtgång, och större risk för säkerhetsproblem.

– Vi jobbar på att bygga enklare verktyg som gör mer enhetlig skötsel av driften möjlig. Vi gör det själva och genom viktiga partner inom olika områden, säger Maria Sundvall.

Hon påtalar att det hon upplever som Equinix unika styrka, att erbjuda global närvaro genom företagets världsomspännande snabba förbindelser, fortfarande är en mycket viktig del av företagets erbjudande. Men hon ser samtidigt att Equinix behöver erbjuda nya lösningar:

– Vi går mot allt fler hybridlösningar, det är en tydlig trend att mixa olika typer av miljöer. Olika kunder befinner sig i olika faser av den utvecklingen. Vissa som lagt mycket i molnet hämtar hem en del eftersom det visade sig bli dyrt. Andra har kommit i gång med molnmigreringar.

Maria Sundvall hoppas få tillfälle att prata om det och andra viktiga saker när hon är med på ett panelsamtal på konferensen IDC Infrastructure: Future of Infrastructure, 17 november i Stockholm.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00