Tietoevry ingår ett strategiskt samarbete med Google Cloud
Hem DISTRIBUTÖRTECH DATA Tietoevry ingår ett strategiskt samarbete med Google Cloud

Tietoevry ingår ett strategiskt samarbete med Google Cloud

Publicerat av: Redaktionen

Tietoevry, ledande inom digital suveränitet och hållbarhet, ingår nu ett strategiskt samarbete med Goolge Cloud.

Samarbetet driver på molntransformationen och datadriven innovation, samt verkar för öppenhet och samarbete mellan kunder och partners i hela Norden, inklusive Sverige, Finland och Norge.

– Vi är glada att kunna hjälpa Google Cloud att skala upp deras kapacitet i Norden och att bygga öppna digitala ekosystem. Samarbetet snabbar på den digitala transformationen för våra gemensamma kunder, speciellt de som verkar inom reglerade marknader. Vi välkomnar Google Clouds senaste regionala lansering i Sverige och Norge och ser detta som ett viktigt steg mot demokratisering av datadriven innovation i hela Norden med säkra och kompatibla molnlösningar, säger Johan Torstensson, vd på Tietoevry Connect.

Tietoevry ingår ett strategiskt samarbete med Google Cloud

Johan Torstensson, vd på Tietoevry Connect.

Som en del av samarbetet kommer Tietoevry att bidra till att skala upp Google Cloud-kompetensen och dess möjligheter i Norden för att bli ledande inom Google Cloud med 1000 Google Cloud-certifierade experter till 2025.

Tietoevry och Google Cloud har redan samarbetat genom att hjälpa flera olika företag inom den finansiella sektorn över hela Norden, såsom finska Arek Oy där de hjälper till att modernisera företagets applikationer med hjälp av Google Cloud-tjänster.

– Molnet möjliggör flexibla, kostnadseffektiva och tillförlitliga tjänster, vilket är viktigt för Areks samhällskritiska tjänster. Arek flyttar över sina tjänster till molnet på ett kontrollerat sätt och inledningsvis överförs tjänster som kräver tung arbetsbelastning och genererar höga kostnader. För mjukvaruutveckling använder Arek Google Clouds teknik för att bygga molnbaserade lösningar. För produktionstjänster förlitar Arek sig på en privat molnlösning från Tietoevry. Tekniklösningarna som vi använder är valda för att tjänsterna ska vara helt kompatibla med publika moln, säger Aaro Mutikainen, vd Arek Oy.

– Partnerskapet mellan Google Cloud och Tietoevry är ett viktigt steg framåt för Norden. Genom att förena Google Clouds ledande teknologi och möjligheter med expertis från ett av Nordens ledande företag så kan vi samarbeta ännu tätare med lokala företag och hjälpa dem på deras Cloud-resa, säger Eva Fors, Managing Director, Google Clouds Nordic.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00