Att öka kapaciteten och hastigheten är en naturlig följd av samhällets digitalisering
Hem KRÖNIKA Att öka kapaciteten och hastigheten är en naturlig följd av samhällets digitalisering

Att öka kapaciteten och hastigheten är en naturlig följd av samhällets digitalisering

Publicerat av: Redaktionen

[KRÖNIKA] Vi avslutade förra året starkt! Under december kunde vi meddela att vi tagit hem ett flertal stora affärer här i Sverige.

Att öka kapaciteten och hastigheten är en naturlig följd av samhällets digitalisering 1

Johnny Hedlund, vd Waystream

Via vår partner NetNordic fick vi till exempel i december in tre affärer till ett sammanlagt värde av 8-10 miljoner. Vi ser att våra kunder både köper våra produkter för att bygga nya nät, men det finns också ett stort intresse, och behov, av att uppgradera till gigabit-hastighet i befintliga nät.

Att öka kapaciteten och hastigheten är en naturlig följd av samhällets digitalisering. Utbyggnadstakten i Sverige är snabb men det finns mer att göra. Våra produkter och lösningar passar bra in på marknaden och de olika kundsegmenten och vår flaggskeppsprodukt MPC480, som delvis adresserar nya kundgrupper, letar sig in i nästa alla offerter vilket är glädjande.

Som ni säkert har sett så meddelade vi tidigare i veckan att jag kommer att lämna Waystream under försommaren. Som grundare var detta inte ett enkelt beslut att ta och jag har funderat länge på tajmingen. Jag har spenderat de senaste elva åren i bolaget och varit vd de senaste fem åren. Det är lång tid. Under den här tiden har vi åstadkommit väldigt mycket som jag känner mig stolt över. Förutom noteringen av bolaget på First North för ett drygt år sedan har vi lanserat flera produkter som tillhör marknadens bästa. Vi har också tagit fram en ny licensmodell, ”pay-as-you-grow”, som tagits emot väl av våra kunder. Modellen innebär att våra kunder förutom vår kostnadseffektiva hårdvara får licenser för avancerad mjukvara efter behov vilket hjälper såväl befintliga som nya kunder att växa sina bredbandsnät med förbättrad lönsamhet.

Vi på Waystream har också varit en stark bidragare till att Sverige idag är ett av världens mest uppkopplade länder. För mig personligen har det varit en rolig och utvecklande resa och jag känner att när bolaget nu står stabilt är det möjligt för mig att lämna min operativa roll i bolaget.

Men vad händer härnäst? Som sagt så kommer jag att arbeta kvar under min uppsägningstid. Under de kommande sex månaderna kommer jag, utöver att hjälpa till att hitta en ersättare för att säkerställa en bra och effektiv överlämning, att lägga mycket krut på försäljningen och expansionen. Vi arbetar för tillfället med många intressanta case och möjligheter och mitt mål är att ta så mycket av detta som möjligt i hamn. Vi kommer att titta på nya marknader och säkerställa att vi tar till vara på de möjligheter som erbjuds. Särskilt intressant är DACH-regionen som vi tror kan bli en av våra nyckelmarknader i framtiden. Men även om jag lämnar vd-rollen kommer jag i fortsättningen, i egenskap av styrelseledamot och aktieägare, att kunna stötta bolaget med den kunskap och kompetens som jag samlat på mig för att säkerställa bolagets framtida framgång.

På ett personligt plan så kommer jag också att fundera vidare över mitt nästa steg. Att bygga upp Waystream har varit en fantastisk resa. Jag har genom hela min karriär haft förmånen att få arbeta tillsammans med begåvade människor. Med mycket energi och vilja har vi tillsammans skapat produkter och tjänster som utmanar och tänjer på gränserna för hur dess marknad fungerar. Jag ser det som ett naturligt steg att fortsätta hjälpa innovativa och kreativa företag och individer att omsätta sina idéer till praktisk affär. Om det kommer ske inom ramen för det lilla företaget eller i en stor koncern får tiden utvisa.

Johnny Hedlund, VD Waystream

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>