Blocket vill få fler att köpa begagnad elektronik – “Nybegagnat”
Hem TEKNIK Blocket vill få fler att köpa begagnad elektronik – “Nybegagnat”

Blocket vill få fler att köpa begagnad elektronik – “Nybegagnat”

Publicerat av: Redaktionen

Elektronik som mobiltelefoner och surfplattor har stor miljöpåverkan, och ett enda kretskort kräver att man bryter värdefulla metaller som orsakar stor miljöpåverkan.

Lagom till Black Week lanserar Blocket kategorin “Nybegagnat” för att få fler att köpa begagnad elektronik och minska sopberget.

Varje år lämnar svensken in 12 kilo elavfall till återvinning, och då räknas inte allt det elavfall som hamnar i de vanliga soporna. Elektronik innehåller ofta kretskort som i sin tur är fulla av ädelmetaller som guld, silver, koppar och andra värdefulla metaller som litium. Gruvdriften som krävs för att utvinna till exempel litium och andra metaller är energikrävande och orsakar enorma mängder avfall. Vi behöver därför se till att använda vår elektronik längre och att sälja den vidare när vi inte längre behöver dem. Därför lanserar Blocket nu satsningen Nybegagnat. Mobiler, surfplattor och annan elektronik som fixats och testats av proffs och har 2 års garanti.

– Elektronik är dyrt och det kan kännas svårt att veta om produkten verkligen kommer att hålla vad den lovar. Med vår satsning Nybegagnat vill vi sänka trösklarna för att köpa begagnad elektronik och få fler att tänka ett varv till innan de till exempel oreflekterat köper en ny telefon. Förutom att det är bra för miljön så är det bra för plånboken, att köpa en begagnad telefon är rejält billigare än att köpa en ny, säger Erik Wikström, Brand Manager på Blocket.

När du köper nybegagnad elektronik som till exempel en begagnad mobil genom Blocket har den blivit testad och fixad av proffs och är garanterad att fungera som den ska. Den har också 2 års garanti och 30 dagars öppet köp. Mobilerna är graderade efter skick och här kan man välja efter eget tycke och smak.

Blocket vill få fler att köpa begagnad elektronik – “Nybegagnat”

Genom att köpa begagnad elektronik istället för ny finns det både miljö och tusenlappar att spara.

Under kategorin Nybegagnat erbjuder Blocket begagnad elektronik från erkända återförsäljare som Teleoutlet, Refurbly och Telestore. I dagsläget finns mobiler och surfplattor men ambitionen är att bli en större samlingsplats för begagnad elektronik genom att också erbjuda elektronik såsom smartklockor, datorer och spelkonsoler. Satsningen finns sedan tidigare på Blockets norska motsvarighet Finn och där har såväl utbud som intresse exploderat, just nu finns det till exempel flera tusen nybegagnade mobiler i lager.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00