Bodyflight företagsutmaning – för dig och teamet

Sveriges första och enda vindtunnel finns i Stockholm, nu i Bromma.

Den ligger i Pripps gamla mälteribyggnad som mäter 56 meter i höjd, det är gamla anor som har sin charm och känsla i byggnaden.
Idén förvaltades av Martin Dahl och Micha Velasco ”tillika proffshoppare” de startade projektet för fyra år sedan, drömmen förverkligades nu i år. Den 25 april 2015 då öppnades första Bodyflight vindtunneln i Sverige, i Bromma.

Björn Gunnelöf
Björn Gunnelöf, sälj & marknadschef på Bodyflight i Stockholm

Bodyflights vindtunnel har även lyckats med bedriften att ha byggt en av Världens bästa vindtunnlar.

-”Vi har världens högsta-och snabbaste vindtunnel, det är en fantastisk maskin som vi är otroligt stolta över!” säger Björn Gunnelöf på Bodyflight Sthlm.

Bodyflight eller inomhusfallskärmshoppning (indoor skydiving) är både ett fritidsnöje och en träningsform. Du flyger på en luftstråle i en glaskammare som simulerar fartvinden precis som under ett fallskärmshopp i fritt fall. Det betyder att de rörelser du kan göra i Bodyflight Stockholms vindtunnel är samma som du kan göra i fria luften. Hela kroppen fungerar som ett roder i den starka luftstrålen och känslan av att lära sig manövrera sin kropp i fritt fall går inte att jämföra med något annat. Fallskärmshoppare har i åratal använt sig av Bodyflight, men kallat det för att ”tunnla”, för att öva sina färdigheter inför tävlingar.

IT-kanalen fick denna utmaning och möjlighet för ett par dagar sedan, vi fick prova bodyflight. Jag måste erkänna, den som vill något mer, ha något mer, göra något mer! Den personen måste prova! Det passar så väl till privata som företags tillställningar som företagsevent, team building eller kickoffer.
Det är 17 personer som håller detta i rullning eller kanske ska man säga ”flying”, 10 av dem är instruktörer. Det finns en sak gemenast hos dem alla, den stora passionen och inspirationen att hoppa ”Indoor och Outdoor”, inne som ute spelar ingen roll.
Fakta om vindtunneln: 22 meter hög och kommer upp i en hastighet på + 300 km i timmen och drivs av 4 st enorma fläktar som har 2500hk.
För mer information: http://bodyflight.se/

 

[wpdevart_youtube playlist=”https://youtu.be/ujy7mu8M3Qg” width=”480″ height=”385″ autoplay=”0″ theme=”dark” loop_video=”0″ enable_fullscreen=”1″ show_related=”1″ show_popup=”0″ thumb_popup_width=”213″ thumb_popup_height=”128″ show_title=”1″ show_youtube_icon=”1″ show_annotations=”1″ show_progress_bar_color=”red” autohide_parameters=”1″ set_initial_volume=”true” initial_volume=”39″ disable_keyboard=”0″]ujy7mu8M3Qg[/wpdevart_youtube]

Post Comment