ChatGPT nu tillgänglig i säker open source-plattform
Hem NYHETER ChatGPT är nu tillgänglig i säker open source-plattform

ChatGPT är nu tillgänglig i säker open source-plattform

Publicerat av: Redaktionen

Mattermost gör nu ChatGPT och andra tjänster för generativ AI tillgängliga i sin samarbetsplattform för tekniska team och utvecklare.

Eftersom lösningen är open source behåller utvecklarna full kontroll över internt material och eliminerar risken att data sprids utanför organisationen.  

Mattermost är en samarbetsplattform för meddelanden och projektstyrning som rekommenderas av eSam, samarbetsprojektet som svenska myndigheter startat för att öka takten i digitaliseringen.

Syftet med att inkludera tjänster för generativ AI i Mattermost är att underlätta för teknikteam och utvecklare att ta fram nya innovationer, sammanfatta information eller skapa nytt innehåll – samtidigt som de behåller kontroll över sina data.

Lösningen riktar sig främst mot offentlig sektor och tekniska verksamheter, eftersom det oftast är utvecklare som använder Mattermost.

ChatGPT nu tillgänglig i säker open source-plattform “När företag och verksamheter implementerar teknik med generativ AI, som till exempel ChatGPT, uppstår det ett akut säkerhetsbehov. Dataintegriteten måste säkras, man måste se till att ha kontroll över sin data och det måste finns avancerade lösningar för åtkomst. Detta är viktiga krav som behöver uppfyllas när man använder AI-system med interna data från den egna organisationen,” säger Ian Tien, vd på Mattermost. “Mattermost är en open source-plattform och som sådan behöver vi stödja säkerhet och regelefterlevnad för att möta de här viktiga och allt mer aktuella behoven.”

AI kommer nu att kunna användas i plattformen genom anpassade ChatGPT-botar, andra LLM och nya AI-plattformar av olika slag. Det blir alltså möjligt att inbädda en AI-assistent för att underlätta samarbetet i olika projekt. Det blir också enklare att integrera generativ AI i arbetets olika processer och flöden, utan att behöva kompromissa med säkerheten, vilket är fallet då AI-lösningar används utanför plattformen.

“Mattermosts plattform är erkänt säker och används av många myndigheter runt om i världen. Tack vare nya samarbeten och funktioner har vi tagit vår produkt till nästa nivå. Användarna kommer nu att kunna använda generativ AI för att strömlinjeforma processer och bli mer produktiva, till exempel när de analyserar stora mängder data, skriver kod, hanterar olika förfrågningar eller tar fram rapporter”, säger Ian Tien.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00