Ökning av managerade enheter senaste året
Hem NYHETER Ökning av managerade enheter de senaste året

Ökning av managerade enheter de senaste året

Publicerat av: Redaktionen

SOTI presenterar nu ny statistik som visar att allt fler mobila enheter ute på företagen hanteras och styrs med hjälp av programvara.

Enligt en undersökning uppger svenska verksamheter inom transport och logistik (T&L), detaljhandel och hälso- och sjukvård att de har investerat mer i ny teknik och nya enheter i takt med att personalstyrka och infrastruktur blivit allt mer utspridd.

Managering av smarta mobiler är det som har ökat mest det senaste året.

Distans- och hybridarbete har på senare år banat väg för en geografiskt utspridd personalstyrka som på många sätt har påverkat, och fortsätter förändra verksamheter både globalt och på hemmaplan. När användandet av mobila enheter ökar, blir överblick och kontroll över de mobila enheterna och apparna än viktigare.

Ökning av managerade enheter senaste året ”Att hantera och underhålla ett stort antal enheter är i sig en stor utmaning, därtill handlar det om att minimera avbrottstid och upprätthålla produktivitet i den geografiskt utspridda personalstyrkan. När verksamheten är utspridd, krävs dessutom en mer komplex och dynamisk uppsättning enheter och data som ska kunna säkras och hanteras effektivt”, säger Stefan Spendrup, Nord- och Västeuropachef på SOTI.

I SOTI:s senaste undersökning deltog 250 svenska IT-chefer inom transport och logistik (T&L), detaljhandel och hälso- och sjukvård. Svaret på frågan ”Vilken sorts IT-teknik och applikationer managerar ni idag som ni inte gjorde för ett år sedan?” visar på en generell ökning av managerade enheter, där smarta mobiler (+29 %) och lokal (on-prem) programvara (+22 %) står för den största ökningen.

”Verksamheter har idag tillgång till ny teknik som möjliggör effektiv hantering av mobila enheter och som i realtid kan spåra och kontrollera användandet av de olika enheterna på fältet. Insyn och övervakning är avgörande både för att kunna förebygga, och åtgärda problem direkt när de uppstår.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00