Conscia ny auktoriserad Cisco IoT Partner

Conscia Sverige, en ledande leverantör av säkerhets- och IT-infrastrukturlösningar, är nu som en nyckelpartner till Cisco även auktoriserad Cisco IoT Partner, vilket är beviset på genomförda Cisco IOT Essentials-utbildningar och praktisk erfarenhet gällande IoT och industriella nätverk.

Conscia ny auktoriserad Cisco IoT Partner 1
Johan Stenstrand, Partnerchef på Cisco.

–  Digitaliseringen stannar inte, snarare ser vi det som händer nu som starten för digitalisering på riktigt. IoT är digitalisering i praktiken, nästan alla fysiska flöden kan göras mycket mer intelligenta och effektiva genom Ciscos moderna, säkra, effektiva och flexibla nätverk. Därför är vi glada över att Conscia med sin expertis inom de senaste teknologierna nu är en auktoriserad Cisco IoT partner, säger Johan Stenstrand, Partnerchef på Cisco.

–  Conscia har i Sverige en stor kundbas inom bland annat tillverkningsindustrin, och att vi klarat av Cisco IoT Essentials och blivit auktoriserad Cisco IoT Partner är ett bevis för att vi har kapaciteten att möta deras förväntan på en partner inom IT och kommunikation, säger Robert Gustafsson, Sales Manager på Conscia Sverige och fortsätter:

–  Kundanpassningar och förmåga att bygga säkra lösningar som gör att våra kunder kan låsa upp kraften i den data de besitter i produktionsnäten ger oss gemensamma spännande möjligheter till effektivisering och nya affärsmodeller framåt. Det innebär också att vi kan ta en proaktiv roll och föreslå nya lösningar för kunder inom andra branscher, och därigenom låta dem ta del av erfarenheter och möjligheter de kanske inte tänkt på, avslutar Gustafsson.

Begreppet IoT – Internet of Things – omfattar en stor mängd olika lösningar för uppkoppling av olika enheter och saker. Behovet av datainsamling från utplacerade enheter som exempelvis fastighetssystem, industrienheter, styrsystem eller apparatur inom vården har traditionellt ofta hanterats helt separerade från klassisk IT. Egna protokoll och krav för hur exempelvis lås, industrirobotar eller röntgenapparater behöver kommunicera resulterar inte sällan i en unik lösning per behov.

Conscia ny auktoriserad Cisco IoT Partner 2
Robert Gustafsson, Sales Manager på Conscia Sverige

Behovet av att ständigt addera fler och nya enheter, protokoll och datainsamlingspunkter innebär närmast exponentiellt tyngre börda i hanteringen för varje ny funktion som ska kopplas upp – särskilt om säkerheten ska beaktas.

Samordnad hantering, säkerhetslösningar som omfattar alla uppkopplade punkter – såväl individer som enheter – och möjlighet att bygga en gemensam strategi för framtidens kommunikationsnätverk är drivkrafter för att sammanföra klassiskt IT-infrastruktur med produktionsnätverk.

–  Flera av våra kunder har sett det som naturligt att vi ska ta hänsyn till och hjälpa dem att förstå och även inkludera OT- och produktionsnätverk i samband med att vi gör design för nya IT-kommunikationsplattformar. Det pågår en tydlig sammanflätning och kraven som kommer från OT-näten har måste kunna hanteras på ett bra sätt i en gemensamt IT-miljö, speciellt om man vill nyttja fördelar med SDN och mjukvarudefinierade nätverk med Overlay-funktioner och möjlighet till automation.  Det är framförallt dialoger om säkerhet och hur vi kan garantera tillgängligheten för kritisk produktion, säger Richard von Essen, Presale Manager på Conscia Sverige.

Cisco är världsledande när det gäller kommunikation och nätverk, och erbjuder en stark svit med produkter och lösningar för just IoT. Oavsett om det handlar om specifika och stryktåliga produkter som klarar utomhusmiljö eller plattformar som Cisco Cybervision för att ge överblick och säkerhet tar man tillvara på sin djupa kunskap om hur man bygger skalbara och pålitliga kommunikationslösningar.