Dassault Systèmes lanserar Solidworks 2017
Hem Nyheter Dassault Systèmes lanserar Solidworks 2017

Dassault Systèmes lanserar Solidworks 2017

Publicerat av: Redaktionen

Förbättrad produktivitet, samarbete och hantering av produktdata hjälper fler än tre miljoner användare att skapa kraftfulla designupplevelser

Dassault Systèmes, 3DEXPERIENCE-företaget som är världsledande inom 3D-mjukvarudesign, digitala 3D-modeller och produktlivscykelhantering (PLM), lanserar idag SOLIDWORKS 2017. Fler än 3,1 miljoner användare på allt från små nystartade företag till globala koncerner, kan nu skapa multisensoriska Dassault Systèmes lanserar Solidworks 2017upplevelser genom innovativ produktdesign. Detta tack vare tillgång till enkla design- och utvecklingsprogram i 3D, som är tillgängliga när som helst, var som helst och på vilken enhet som helst.

SOLIDWORKS 2017 drivs av Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-plattform och hjälper innovatörer designa, validera, samarbeta, bygga och hantera sina produktutvecklingsprocesser tack vare integrerade applikationer. SOLIDWORKS 2017 har mer kraft och prestanda än tidigare, och erbjuder nya möjligheter för papperslös tillverkning tack vare stöd för MBD (model-based definition) och mönsterkortsdesign (printed circuit board, PCB). Både nya och erfarna användare kan höja produktiviteten med simulering för att analysera, lösa, visualisera och verifiera funktionaliteten i en designad produkt, innan någon prototyp skapas. Nya verktyg låser upp alla sorters 3D-modeller för bättre samarbete med leverantörer och kunder, och dynamisk produktdatahantering (product data management, PDM) ger bättre stöd för olika team, som jobbar tillsammans från olika kontor, under processen från idé till tillverkning.

– SOLIDWORKS 2017 förenklar konstruktionen och utvecklingsprocessen med en bättre användarupplevelse, nya möjligheter för ny teknik samt förbättrade funktioner för samarbete med olika arbetsgrupper och nätverk. Varje år återkopplar SOLIDWORKS-användare sina synpunkter till oss, vilket ligger till grund för vidare forskning och utveckling så att vi ska kunna erbjuda en flexibel serie produkter för affärs-, design- och konstruktionsbehov. Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda våra användare ännu mer kraft och prestanda i nya SOLIDWORKS 2017, säger Gian Paolo Bassi, vd för SOLIDWORKS på Dassault Systèmes.

Bland de mest efterfrågade funktionerna från användare samt övriga nya funktioner och förbättringar SOLIDWORKS 2017 finns:

Förnya genom att ta itu med PCB-design direkt:

SOLIDWORKS PCB. Smidig synkronisering av elektronisk och mekanisk konstruktion på begäran tack vare en kombination av expertis inom elektronikdesign från Altium och användarvänlighet från SOLIDWORKS.
Användarvänligt gränssnitt. En enhetlig miljö för schematiska och designfokuserade verktyg för att välja ut de bästa alternativen baserade på konstruktionskrav med hjälp av funktionerna Interactive Routing, AutoRoute, Multi-Track, och Differential Pair; hitta och välja nya komponenter för välgrundade beslut med leverantörsdata i realtid; samt integrera SOLIDWORKS-modeller i PCB-designmiljön och kontrollera den elektromekaniska grundtanken bakom konstruktionen.
Skynda på designprocessen med mer kraft och bättre prestanda:

Modeling power. Påskynda designprocessen med nya verktyg för Chamfer, Fillet och Advanced Hole Specification, som skapar flera variabla avfasningar med ett enkelt handgrepp; byt en tidigare fas till en ”fillet” och vice versa för att tillämpa konstruktionsändringar på några få sekunder; fånga och få tillgång till tidigare håldefinitioner; tillämpa i förväg sparade specifikationer på ett ögonblick; och konstruera stegformade hål snabbare än tidigare, med bara ett kommando.
Beläggning. Undanröj hindren för att skapa komplex 3D-geometri, spara tid och undvik komplicerade lösningar med nya beläggningsfunktioner som exempelvis wrap, drag and drop, emboss, deboss, eller 3D Curve.
Magnetic mates. Arbeta med stora utmanande modeller genom att enkelt organisera utrustning och utrymme, publiceringsdelar och sammansättningar som tillgångar med lämpliga anslutningspunkter för enkel drag and drop-sammanförning, och enkel repositionering av modeller.
Validera designkunskap med simulering:

Statiska simuleringsstudier. Mata in olika parametrar för att automatiskt fatta logiska beslut.
Stresspunkter. Snabb identifiering av dessa för att undersöka en modell eller inställning eller för vidare simulering och att kontrollera resultat.
Omvandling med ett enda klick. Omedelbar konvertering av studieresultat från linjär statisk, till icke-linjär eller dynamisk.
RealView. Visa simuleringsresultat för att tydligt kommunicera analysresultat.

Förbättra samarbete genom att låsa upp nya, strömlinjeformade arbetsflöden och undanröj hinder för tredjepartsdata:

3D Interconnect. Arbeta med både neutral och inhemsk CAD-data, som exempelvis uppdatering av delar och monteringsfiler allt eftersom designändringar sker, tack vare funktionen Update Model; direkt öppning av importerade filer och hantering av dessa som basdelar; eller upplåsning från olika källor för bättre samarbete med kunder och leverantörer.
eDrawings. Visualisera alla typer av konstruktionsdata för enkelt och korrekt samarbete, från inhemsk CAD-data till 3D-verklighet med Google Cardboard. Få tillgång till produktdata var och när som helst tack vare mobilapplikationer för både Android- och iOS-enheter.

Bygg och hantera med hjälp av dataintegration, från idé till tillverkning:

SOLIDWORKS PDM. Förbättra sättet som arbetsgrupper hanterar och samarbetar kring design genom att styra konstruktionsdatan och säkerställa tillgången till rätt version. Förbättra stödet för SOLIDWORKS MBD (model-based definition) med autogenererade PDF:er i 3D, lista CAD-filer i SOLIDWORKS PDM Vaults incheckningsstruktur, och håll reda på var de används och skriva över tidigare versioner för att minimera risken för fel och onödig oreda i filsystemet.
SOLIDWORKS MBD. Kommunicera kritisk produktinformation nedåt i tillverkningskedjan på ett snabbt och korrekt sätt med hjälp av funktioner för grundläggande dimensionering och helautomatiska system för Polar Dimensionering Schemes, direkt kanthänvisning, enkelt skapande av skärningsgeometri mellan tillfälliga ytor, och publicering av PDF:er i 3D på olika noggrannhetsnivåer för kontroll av filstorlek och kvalitet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>