Dell lanserar nya lösningar för generativ AI
Hem LeverantörDell Dell lanserar nya lösningar för generativ AI

Dell lanserar nya lösningar för generativ AI

Publicerat av: Redaktionen

Dell Technologies presenterar nu en rad nya lösningar som ska hjälpa organisationer lyckas med generativ AI.

Med allt från Dell Generative AI Solutions och tjänsteplattformen Dell Professional Services till nya datorer med AI-funktioner blir det både enklare och säkrare för organisationer att skapa generativa AI-modeller.

Nya Dell Generative AI Solutions kopplar samman allt från infrastruktur till datorer och tjänster för att göra det enklare att skapa generativ AI med stora språkmodeller (LLM).

Med Dell Generative AI Solutions är det möjligt att använda allt från Precision-workstations och PowerEdge-servrar till PowerScale-lagring och olika tjänster för att skapa generativa AI-lösningar på ett effektivare sätt.

”Vi ser hur generativ AI i grunden förändrar hur snabbt vi kan skapa innovation och även hur det skapar möjligheter att jobba på nya sätt,” säger Jeff Clarke, co-coo på Dell Technologies. ”Oavsett storlek kommer organisationer kunna använda sin data och Dells nya lösningar för att skapa avancerad AI i organisationernas olika processer.”

Tillsammans med NVIDIA

Dell lanserar även Dell Validated Design for Generative AI tillsammans med NVIDIA. Lösningen gör det möjligt för organisationer att få en modulär, säker och skalbar plattform för generativ AI. Lösningen adresserar utmaningar som organisationer haft när det gäller att skala och stötta stora språkmodeller och gör det möjligt att nå bättre prognoser och beslutsunderlag utifrån sin egna data. Med lösningen kan organisationer snabbt rulla ut generativ AI och skala applikationer inom allt från kundhantering till mjukvaruutveckling, innehållsproduktion och försäljning.

Dell Validated Designs är testade konfigurationer som kan driva generativa AI-projekt på Dells och NVIDIAs infrastruktur, exempelvis Dell PowerEdge XE9680, Dell PowerScale, Dell ECS lagring eller PowerEdge R760xa och exempelvis NVIDIA Tensor Core GPUs, NVIDIA AI Enterprise software, och NVIDIA NeMo.

Tjänster snabbar på utrullning

Dessutom lanseras Dell Professional Services, som erbjuder ett brett utbud av nya tjänster för att hjälpa kunder att snabba på införandet av generativ AI och inkluderar stöttning med allt från strategi till full-stack implementering, uppskalning och anpassning av utrullningarna.

“Dells AI-lösningar erbjuder organisationer möjlighet att skapa generativ AI i rätt omfattning och strömlinjeforma insatserna för att passa olika typer av verksamheter,” säger Ashish Nadkarni, ansvarig för global infrastruktur och BuyerView på IDC.

Upp till 80 procent snabbare

Dell lanserar också nya Precision Workstations som ska hjälpa AI-utvecklare att utveckla och finjustera modeller för generativ AI lokalt innan de rullas ut i större skala. Dessa högpresterande workstations har upp till fyra NVIDIA RTX 6000 Ada Generation GPU:er i en och samma workstation – vilket gör det möjligt att köra upp till 80 procent snabbare än tidigare versioner.

Nya versionen av Dell Optimizer, den inbyggda AI-programvaran som lär sig hur användare arbetar och förbättrar prestandan i utrustningen, gör det också möjligt för mobila workstations att dra nytta av generativa AI-modeller för att förbättra både prestanda och batteritid.

Dell lanserar nya lösningar för generativ AI“Generativ AI kan hjälpa organisationer att omvandla data till intelligenta applikationer som löser komplexa affärsutmaningar,” säger Manuvir Das, vice president, Enterprise Computing, NVIDIA. “Dell Technologies och NVIDIA drar nytta av vårt långvariga samarbete för att skapa fördelar för organisationer i deras innovationsarbete.”

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00