Dell pushar gränser med nya datorer, mjukvara på CES 2018

På den årliga CES-mässan i Las Vegas lanserar Dell en ny uppsättning produkter och mjukvara för att underlätta de otaliga sätt, platser och miljöer där människor arbetar och leker.

Dell pushar gränser med nya datorer, mjukvara på CES 2018 1Man lanserar inte bara några av världens snyggaste produkter, man presenterar också nya innovationer inom dessa produkter för att öka prestanda, funktion och den totala användarupplevelsen.

“Inom Dell låter vi aldrig innovationen vila. Vi är passionerade för att skapa teknik som vidgar gränserna för vad som är möjligt,” förklarar Sam Burd, president, Client Solutions Group, Dell. “Den fantastiska produktdesignen du ser på utsidan är en del av våra underbara maskiner, men en av våra mest slående fördelar kommer från innovationen inom dessa enheter. Skönhet och styrka lurar under dessa vackra exteriörer, revolutionerar och omdefinierar personlig databehandling, och ger människor upplevelser de vill ha – och några de aldrig tidigare kunnat drömma om. ”

Tekniska egenskaper—XPS 13 och XPS 15 2-in-1 

Dell XPS produktportfölj har vunnit fler priser än något annat koncept i företagets historia. Den senaste XPS 13 är förbättrad i varje avseende och blev på CES utnämnd till Innovation Award Honouree. Tillsammans med nästa generations InfinityEdge 4K Ultra HD-skärm kommer produkten i en finish av Rosé guld och Alpinvit som ett komplement till de traditionella vita och svarta utförandena. Inuti den tunnare och lättare designen ger Dell Power Manager dig kraft, precis när du behöver den, medan GORE Thermal Insulation, med samma material som användes till Mars Rover, håller enheten och systemet kylt under prestandakrävande processer.

Dells nya XPS 15 2-in-1 fyller en lucka hos marknaden för människor som letar efter en tunn och samtidigt kraftfull laptop för både professionella kreatörer och hemmaanvändare. Genom att kombinera hög prestanda med smidig design är XPS 15 2-in-1 den minsta och smalaste på marknaden. Innanför skalet erbjuder den snabba kärnan möjligheter att processa tunga filer och spela AAA-spel. Vidare kommer datorn med en touchpenna [maglev keyboard saknas?] och den skärmyta som som kreatörer efterfrågar. Den nya 8:e generationens Intel Core-arkitektur samt Radeon RX Vega M-grafik hjälper också XPS 15 2-in-1 att leverera på absolut toppnivå. Datorn kommer med en InfinityEdge Ultra HD 4K-skärm med levande färger och hemmabioliknande egenskaper paketerat i en 16mm form. Den futuristiska designen skapas av material som aluminium, kolfiber och Corning Gorilla Glass 4.

Integration mellan smarta telefoner och Dell PC med Dell Mobile Connect mjukvara 

Gemene man använder inte längre bara mus och tangentbord när de använder datorer. Smarta telefoner blir mer och mer integrerade med datorerna. För att öka bekvämligheten och produktiviteten är Dell den första PC-tillverkaren som introducerar en mjukvarulösning som möjliggör fullständig trådlös integration mellan Dell-datorer och smartphones (iOS och Android). Alla nya Dell-konsumentdatorer har för installerat Dell Mobile Connect som ger användare möjlighet att ringa, skicka sms, få meddelanden och till och med helt spegla sina telefoner för att interagera med alla deras favoritapplikationer.

360 upplevelser med Dell Cinema 

Fler än någonsin ser filmer och tv-program på sina datorer med förväntan på en full filmisk upplevelse, inklusive studioljud och visuell kvalitet. Den möjliggörs nu på XPS och utvalda Inspiron-datorer via Dell Cinema, en underbar ljud- och visuell upplevelse.

  • CinemaColor: Drivs av Windows HD Color i samarbete med Microsoft, avkodar och visar högt dynamiskt område (HDR) strömmat innehåll med förbättrad detalj, mer levande nyanser, skarpare ljusstyrka och ett bredare färgområde
  • CinemaSound: En unik ljudinnovation från Dell som drivs av WavesMaxx Audio Pro, som ger tydligare diskant, förbättrad bas och starkare volym för en sann hemmabio ljudupplevelse
  • CinemaStreaming: Drivs av Killer och SmartByte, en mjukvarubaserad lösning som utvecklats av Dell och Rivet Networks som optimerar direktuppspelning och interaktiv video, vilket resulterar i mindre buffring, mer bandbredd och bättre upplösning.

Dell kommer också att samarbeta med Netflix för att ge hemmabioupplevelser till konsumenter världen över, via Dell Cinema på Dell-datorer.

Dell introducerar Alien Software Command Center och nya investeringar inom e-Sport

Dell introducerar det nya, från grunden redesignade, Alienware Command Center som sammanfogar systeminställningar, innehåll och andra funktioner i ett enkelt och elegant gränssnitt. Alienware Command Center hjälper såväl nybörjare som erfarna spelare att optimera och ställa in PC och kringutrustning efter sina unika spelbehov. En spelare kan nu få tillgång till sitt spelbibliotek från alla källor på en dator, enkelt skapa anpassade profiler för varje spel och pressa ut mer prestanda med strömhantering och överklockningsverktyg.

Samtidigt nås marknaden av AlienFX 2.0, den andra generationen Alienwares egna spelbelysningssystem som fungerar över alla Alienware-datorer, möss och tangentbord. Alienware Command Center ger ännu mer anpassning av enskilda tangenter och tangentgrupper med mer än 16,8 miljoner färger i varje belysningszon.

Dell och Alienware har länge investerat i eSports-industrin genom att bland annat sponsra den allra första Championship Gaming Series 2007, arbetet med Team Liquid, Team Dignitas och ELEAGUE. Nu senast har man arbetat med Tobii för att införa ett ögonspårningssystem i eSports-turneringar som revolutionerar åskådarens upplevelse. Alienware är för närvarande den hårdvara som valts av Team Liquid, där Alienware kringutrustning (möss, tangentbord, bildskärmar) för användning i träning och tävlingar ingår. Idag tillkännager Dell den nya Alienware eSports Training Facility för Team Liquid, en ny modell för ett dedikerat eSports-träningscenter. Den 8 000 kvadratmeter stora anläggningen i Los Angeles kommer att fungera som huvudkontor för Team Liquid, som stöder flera konkurrenskraftiga lag med en egen kock, sportpsykologer, nutritionister, dedikerad tränare och analytiker och träningsutrymmen – och allt drivs av den nyaste och mest kraftfulla Dell och Alienware-tekniken. Utövare kommer att träna för high stakes-tävlingar medan designteam, videoteam och coachingpersonal använder sig av bildskärmar, pekskärmar och mer för att bryta ner händelserna och skapa innehåll för fans. 

Dell gör VR verkligt 

Alienware samarbetar med NVIDIA och Oculus för att skapa en ny kategori av konkurrenskraftiga virtual reality-tjänster (VR) eSport som kombinerar fysiskt och mentalt spel och förmedlar det till en bred publik. Under de senaste två månaderna har mer än 200 deltagare i 14 olika städer på Alienware-system spelat för att få den snabbaste tiden på Survios senaste VR-spel, “Sprint Vector”.

Dell tillkännager också en ny, VR-färdig, Dell Inspiron Gaming Desktop som kostar omkring 799 USD för att minska instegskostnaden för VR. Den nya Inspiron Gaming Desktop är utvecklad för PC-spelare, och innehåller 8:e generationens Intel-processorer med quad- och hex-core-processorer och grafik, SSD-diskar för snabba uppstartstider och intelligent termisk design för längre spelsessioner. Dell är också den första PC-leverantören som säljer konsumentversionen av HTC Vive, vilket gör Dell.com till en helhetsleverantör för VR. Kolla in bloggen för mer information.

Nya bildskärmar och en betydande prestandaupphöjning för Dells Latitude-portfölj

Dell fortsätter att leda marknaden för bildskärmar med tillägget av världens ljusaste, ultratunna bildskärmar i sin klass: Dell 27 Ultrathin Monitor (S2719DM) och Dell 24 Ultrathin Monitor (S2419HM). Bilder kommer till liv i ljus, livlig färg och båda bildskärmarna stödjer uppspelning av HDR-innehåll för en CinemaColor-upplevelse, vilket ger vackert färgdjup, tydlighet och kontrast i en nästintill kantlös InfinityEdge-skärm. Med en slimmad profil på endast 5,5 mm vid sin smalaste, levererar båda bildskärmarna en ljusstyrka på 600 nits.

Designad för en mobil arbetsplats har Dells Latitude-portfölj av säkra och hanterbara notebooks och 2-in-1 utformats för den mobila arbetskraften, och har uppdaterats fullständigt med den senaste 8:e generationens Intel Core vPro 15W dual-core och quad-core processorer som ger betydande prestandaförbättringar utan att minska batteriets livslängd. De extra kärnorna och trådarna gör en märkbar skillnad på företagsnätverk när det kör kryptering, letar skadliga program och andra bakgrundsappar för att säkra och ansluta anställdas enheter. Latitud-portföljen har också uppdaterats med flera spännande nya dolda innovationer. Till exempel har Latitude 7490-notebook-datorn en exklusiv aktiv styrantenn som ger bättre WiFi-intervall, hastighet och anslutningssäkerhet och en ny Full HD-super strömsnål bildskärm som minskar strömförbrukningen med upp till 50%, vilket resulterar i flera timmars ytterligare batteritid. Kolla in den här bloggen för mer information om dessa innovationer och det spännande nya sortimentet av Latitude-lösningar.

I korthet

  • XPS 13 – nu ännu bättre– mindre, tunnare, lättare, 4K InfinityEdge skärm, finns nu också i färgen Rosé guld och Alpinvit.
  • Nya XPS 15 2-in-1, den mest kraftfulla och minsta i sin klass, får sin kraft av 8:e generationens Intel Core processorer och Radeon RX Vega M-grafikkort
  • Nya Dell Mobile Connect, mjukvara som trådlöst integrerar smarta telefoner och Dell-datorer
  • Nya Alienware Command Center styr hela gamingmiljön och öppnar upp hela riggens möjligheter.
  • Alienware och Dell Technologies startar det första träningscentret för eSport för team Liquid
  • Den uppdaterade Latitude produktportföljen levererar mer produktivitet för mobila proffs