Dell TechnoloDell Technologies lanserar ny IoT-strategi i New York
Hem Nyheter Dell TechnoloDell Technologies lanserar ny IoT-strategi i New York

Dell TechnoloDell Technologies lanserar ny IoT-strategi i New York

Publicerat av: Redaktionen

Under dagens event i New York presenterade Dell Technologies sin vision och strategi för Internet of Things, ett arbete som ska ledas av nya avdelningen IoT Division.

Dell TechnoloDell Technologies lanserar ny IoT-strategi i New York 2De visar också upp nya IoT-specifika produkter, satsningar inom forskning och utveckling samt ett nytt skräddarsytt partnerprogram och nya modeller för drift av IoT-tjänster.

IoT – en återkomst för distribuerade system

I takt med att fler och fler kunder arbetar med den digitala transformationen ser vi hur en ny typ av datoranvändning växer fram. Under de senaste 15 åren har vi bevittnat molntjänsternas intåg – ett starkt centraliserat sätt att leverera IT-tjänster. Men i en tid där alla olika typer av enheter, från telefoner till bilar till glödlampor till termostater till medicinsk utrustning är uppkopplade och innehåller egen beräkningskapacitet så finns det ett stort behov av distribuerad behandling av data, i realtid. Den här typen av enheter kan helt enkelt inte vänta på att en centraliserad moln-infrastruktur ska svara.

”IoT förändrar hur vi lever, hur företag arbetar och hur vår värld fungerar”, säger Michael Dell, vd och ordförande för Dell Technologies. ”Dell Technologies leder utvecklingen för våra kunder med en ny arkitektur för distribuerade system som för samman IoT och artificiell intelligens i ett sammanhållet ekosystem, från enheterna längst ut i nätverket, till kärnan i nätet och hela vägen upp i molnet. I förlängningen kommer den här utvecklingen att ha en enorm påverkan på hela det globala samhällsmaskineriet.”

Kunder har uttryckt ett växande behov av att ha ett företag som sätter samman kompletta IoT-lösningar som kan driftsättas i deras organisationer. Dell Technologies har ett heltäckande förhållningssätt till IoT och har byggt sin strategi utifrån marknadsledande produkter och tjänster samt ett handplockat ekosystem av partners.

Dell Technologies nya IoT Division

Den nya avdelningen som har som mål att ta fram och utveckla såväl produkter som tjänster inom IoT genom hela Dell Technologies-familjen av företag kommer att ledas av VMwares CTO Ray O’Farrell. Målet är att kombinera internt utvecklad teknologi med de tjänster och produkter som finns i Dell Technologies väl utbyggda ekosystem för att på så sätt leverera helhetslösningar till kunderna.

”Dell Technologies har kunnat följa den här utvecklingen på nära håll, givet den långa historiken som finns inom ’edge computing’”, säger Ray O’Farrell, CTO på VMware och ansvarig för Dell Technologies IoT Division. ”Vi kommer att dra nytta av den kraft som finns i hela Dell Technologies-familjen av företag för att säkerställa att vi levererar rätt lösningar, i kombination med vårt stora ekosystem, för att hjälpa våra kunder sjösätta integrerade IoT-system”

Investerar i IoT för framtiden – produkter, forskning och partnerprogram

Över de kommande tre åren kommer Dell Technologies att investera 1 miljard USD i nya IoT-produkter, nya lösningar och i såväl forskning och utveckling inom IoT samt för att säkerställa ett välfungerande partnerprogram och ett välmående ekosystem.

Redan idag tillhandahåller Dell Technologies-familjen av företag en rad tjänster som har en viktig roll att spela inom IoT, från Edge Gateway-lösningar som kan säkras och hanteras genom VMware IoT Control Center till Pivotals Cloud Foundry och container-teknologi som även erbjuds som managed services-lösning genom Virtustream.

Dell Technologies-bolag presenterade flera nya produkter inom IoT-området, bland annat:

  • Dell EMC Project Nautilus: Mjukvara som gör det möjligt att hämta in dataströmmar från IoT-gateways, med stöd för hantering av förfrågningar i dataströmmarna i realtid. Informationen kan sedan lagras som filer eller databasobjekt för djupare analys.
  • ”Project Fire”: en hyperkonvergerad plattform inom VMware Pulse-familjen av IoT-lösningar som innehåller förenklad managering, lokal beräkningskraft, lagring och olika typer av IoT-applikationer som realtidsanalys. Project Fire gör det möjligt för företag att rulla ut IoT-lösningar snabbare och samtidigt ha en sammanhållen infrastrukturmjukvara – hela vägen från ytterkanten av nätverket till kärnan och upp i molnet.
  • RSA ”Project IRIS”: En lösning som är under utveckling av RSA Labs och som fungerar som en förlängning av RSA:s Security Analytics-funktioner för att erbjuda hotmonitorering och spårbarhet hela vägen ut i ytterkanten av nätverket.
  • Med hjälp av disruptiv teknologi som processoracceleratorer kommer allt mer av analysen att flytta ut i nätverkets ytterkanter. Samarbete med branschledande företag som VMware, Intel och NVIDIA, samt Dell Technologies Capitals investering i Graphcore visar att det finns stora möjligheter att optimera servrar för att prestera bättre inom AI och maskininlärning.

Kunder kan också besöka de nydesignade Dell Technologies IoT Labs.

Bland de nya IoT-tjänsterna återfinns:

  • Rådgivningstjänster från strategiska konsultuppdrag för att sätta affärsmål, strategi, infrastruktur, driftsättning och support.
  • Implementation av ”Worldwide Herd” – konsulttjänster för att genomföra analys på data spridd över hela världen, ett område som blir allt viktigare för att möjliggöra maskininlärning på dataset som inte kan flyttas – antingen för att de är för stora, eller för att det finns viktiga avväganden gällande integritet eller regelefterlevnad att ta hänsyn till.

En nyckel i Dell Technologies nya IoT-strategi är att bygga ett än starkare ekosystem och partnerprogram.

  • Dells prisvinnande IoT Solutions Partner Program är noggrant uppbyggt med fler än 90 partners från storföretag som Intel, Microsoft och SAP till startups som Action Point, IMS Evolve, FogHorn och Zingbox.
  • Partnerprogrammet stöttar från och med nu partners från samtliga företag inom Dell Technologies-familjen, vilket ger utökade samarbetsmöjligheter och kortare tid till marknad.
  • Ett exempel på arbetet inom partnerprogrammet är det färska tillkännagivandet att VMware och SAP samarbetar för att skapa en integrerad lösning för IoT-analys och applikationer. Lösningen bygger på VMware Pulse IoT Center, SAP Cloud Platform och SAP Leonardo och är skapad för att hjälpa kunder att rulla ut sina IoT-lösningar snabbare – och göra det möjligt för dem att skala upp och ner snabbare.

Dell Technologies fortsätter sitt arbete inom öppenhet och standardisering inom IoT genom att delta i projekt som EdgeX Foundry, Industrial Internet Consortium (IIC) och OpenFog Consortium. EdgeX Foundry bygger på källkod från Dell, men är inte bundet till någon leverantör, och har som mål att bygga ett ramverk för kommunikation som ska ge ett välmående ekosystem inom edge computing. Sedan lanseringen i april 2017 har EdgeX Foundry vuxit till fler än 60 medlemsföretag och -organisationer.

IoT skapar nya intäktsströmmar för kunder och leder också till nya finansieringslösningar. Dell Technologies erbjuder molnliknande flexibilitet genom Dell Financial Services flexibla konsumtionsmodeller. Dessa betalningslösningar är tillgängliga över hela Dell Technologies-familjen av företag och ger kunder stora möjligheter till flexibilitet inom såväl inköp som användning.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>