Digital containerspårning från Göteborgs hamn till Sverige
Hem Nyheter Digital containerspårning från Göteborgs hamn till Sverige

Digital containerspårning från Göteborgs hamn till Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Under oktober släpps en ny digital plattform som ska göra det enklare och smidigare för kunder till godsnavet Göteborgs hamn att i realtid kunna spåra sitt gods genom hela logistikkedjan.

Göteborgs Hamn AB tar nu, tillsammans med aktörer i godsnavet, ett stort steg för att förbättra den digitala kundupplevelsen i Göteborgs hamn.

Genom att sammanställa viktig data från olika aktörer i en digital plattform, erbjuds kunderna enkel och effektiv godsspårning i realtid. APM Terminals Gothenburg, som driver containerterminalen i Göteborgs hamn, har en betydande roll i genomförandet av den nya plattformen, som fått namnet Port Optimizer Track & Trace.

”På APM Terminals ser vi stor efterfrågan på ytterligare transparens i logistikkedjan och vi är därför glada över att få möjlighet att stärka erbjudandet till kund tillsammans med Göteborgs Hamn AB och partners i godsnavet”, säger Magnus Lundberg, kommersiellt ansvarig på APM Terminals Gothenburg.

”Oavsett var i landet våra kunder befinner sig, kan de genom den nya plattformen enkelt och smidigt följa sitt gods från att containern lossas vid kajen i Göteborg, till att den ankommer till närmaste inlandsterminal. Det skapar goda förutsättningar att planera sin logistikkedja, vilket möjliggör både kostnads- och klimatbesparingar”, fortsätter han.

Digital containerspårning från Göteborgs hamn till Sverige”Tack vare APM Terminals och andra samarbetspartners som delat med sig av data, har vi lyckats implementera plattformen på relativt kort tid. Gemensam strävan mot ett effektivt transportflöde och hög kundleverans, är en hörnsten i utvecklingen mot att bli en ännu smartare digitalt integrerad hamn”, säger Joseph Sandwing, Head of Digital Business Transformation, på Göteborgs Hamn AB.

Snabb digital utveckling av morgondagens supply chain

Den digitala övergången med mer transparens i varuflödet genom Göteborgs hamn, startade redan för två år sedan, då den uppskattade spårningstjänsten Track & Trace lanserades på APM Terminals Gothenburgs hemsida.

”Port Optimizer Track & Trace utgör ett komplement till vår ursprungstjänst via apmterminals.com. Vi kommer fortsätta arbetet med att interagera med flera tillgängliga plattformar, exempelvis Tradelens och vår egen API-store, för att erbjuda våra kunder olika möjligheter till pålitlig överblick över viktiga delar av leveranskedjan”, avslutar Magnus Lundberg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00