Digital Shadows lanserar tjänst som ska förebygga mobildrivna risker
Hem Säkerhet Digital Shadows lanserar tjänst som ska förebygga mobildrivna risker

Digital Shadows lanserar tjänst som ska förebygga mobildrivna risker

Publicerat av: Redaktionen

IT-säkerhetsföretaget Digital Shadows lanserar idag en mobil utveckling av sin tjänst SearchLight, som ska hjälpa organisationer att identifiera och förebygga mobila hot riktade mot anställda och konsumenter.

SearchLight kan nu erbjuda identifikation av elakartade och otillåtna applikationer i Digital Shadows lanserar tjänst som ska förebygga mobildrivna risker 2såväl officiella som inofficiella applikationsbutiker. Tjänsten identifierar också applikationer som utger sig för att vara andra mer legitima applikationer, eller andra falska sådana som skulle kunna skada en organisations varumärke eller läcka känslig information. Den nya tjänsten är en utveckling av Digital Shadows verksamhet som övervakar internet för att identifiera digitala risker riktade mot organisationer – som cyberhot eller dataläckage.

– Mobilt är inte längre en nisch eller en isolerad del av det vi kallar en organisationers digitala fotspår. Nya enheter och applikationer är en del av vår samtid, och organisationer måste kunna identifiera digitala risker som kommer med dem, säger Alastair Paterson, vd och medgrundare på Digital Shadows. Men vi vet att många mobilapplikationer idag skulle få underkänt i grundläggande säkerhetstester och att den digitala risk som det medför kan vara ett stort hot mot företag. I en så pass mobilfokuserad värld som vi lever i idag så kommer våra kunder nu kunna få reda på befintliga hot som kan komma att äventyra deras verksamhet, fortsätter han.

Med Digital Shadows mobila bevakning så kan organisationer identifiera en stor bredd av hot, däribland misstänkt beteende eller kod i mobilapplikationer som egensignerade certifikat, förekomst av malware, versioner av applikationer som har ändrats av en tredje part, kopior av applikationer i butiker som inte administreras aktivt eller applikationer som utgör sig för att vara en annan applikation genom att imitera varumärken. Det finns också möjlighet att övervaka mobilapplikationer som inte riktar sig till konsument, utan som är till för internt bruk inom företag.

Digital Shadows har testat den nya tjänsten med några nyckelkunder och på bara en vecka, för en specifik finanskund, identifierades 39 fall av mobilapplikationer som utgjorde ett hot mot deras organisation. Hoten utgjordes av mobilapplikationer med elakartad kod, efterliknande av legitima appar och oauktoriserad användning av företagets varumärke. Några av dessa kom från inofficiella applikationsbutiker, men några från de officiella butikerna.

Uppdateringarna i SearchLight och Digital Shadows tjänst innebär:  

• Identifiering av elakartade mobilapplikationer och analys av applikationens kod för att kunna avgöra hur stort hot den utgör, t.ex. överträdelse av immaterialrättslig egendom, malware eller nätfiske.  • Säkerställande av att någon står bakom och hanterar mobilapplikationen.  • Förbättrad dashboard för säkerhetspersonal, t.ex. visualisering som ger en snabb överblick över utsatt data och andra risker rankade efter allvarlighetsgrad.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>