Dynatrace utökar AI-motor för att skapa branschens första hypermodala AI
Hem NYHETER Dynatrace AB utökar AI-motor för att skapa branschens första hypermodala AI

Dynatrace AB utökar AI-motor för att skapa branschens första hypermodala AI

Publicerat av: Redaktionen

Dynatrace erbjuder nu IT-säkerhetsbranschens första hypermodala artificiella intelligens (AI) för prediktiv och generativ AI.

Det är företagets AI-motor Davis som kompletterats för att kunna öka produktiviteten mellan arbetsteam med automatiska, kundspecifika rekommendationer för interna arbetsuppgifter.

Den utökade AI:n tar också hänsyn till de unika egenskaperna i varje organisations hybrid- och multimoln-ekosystem.

Hypermodal AI är en typ av artificiell intelligens som kan arbeta i olika lägen, till exempel förutsägande eller för att se orsakssamband. På så sätt kan den hjälpa företag att förbättra produktiviteten, lösa problem eller anpassa sig till förändrade behov.

Med Dynatrace hypermodala AI går det exempelvis att förenkla och snabba på arbetet med att automatisera och skapa olika kontrollpaneler. Det innebär också bättre möjligheter för medarbetare att fokusera på det som leder till snabbare, bättre och säkrare innovation.

Artificiell intelligens förändrar affärer och generativ AI har potential att öka produktiviteten i alla led. Kraften i generativ AI kan förstärkas avsevärt genom att den sammanförs med prediktiv och kausal intelligens för att skapa en enda hypermodal AI.

Dynatrace Davis AI har unika funktioner som kan användas för att exempelvis:

1. Prognosticera – med hjälp av prediktiva AI-modeller går det att rekommendera framtida åtgärder baserat på data från tidigare perioder, inklusive försäljnings- och kundupplevelsetrender, säsongsvariationer, molnapplikationers status och annan historisk data.

Dynatrace utökar AI-motor för att skapa branschens första hypermodala AI2. Fastställa – kausal AI kan användas för att leverera faktabaserade och exakta svar och intelligent automatisering baserad på analyserade beroenden av säkerhets- och affärsdata samtidigt som man behåller ett korrekt sammanhang som återspeglar varje datapunkts källa.

3. Skapa – med hjälp av generativ AI går det att ge rekommendationer om hur man löser specifika uppgifter i förhållande till verksamhetens miljö och situation.

– Generativ AI är en teknik som har obegränsade möjligheter att leverera produktivitetsvinster. Nyckeln till framgång är att använda hypermodal AI som kombinerar generativ AI med kraftfulla prediktiva och kausala AI-tekniker. Endast prediktiv AI kan se in i framtiden på ett tillförlitligt sätt, endast kausal AI kan deterministiskt veta grundorsaken till ett problem – och endast generativ AI kan skräddarsy rekommendationer och lösningar på specifika problem med hjälp av avancerade algoritmer, säger Bernd Greifeneder, CTO på Dynatrace.

– Med lanseringen av en utökad Davis AI har vi skapat vi branschens första hypermodala AI och omdefinierar hur observerbarhet och säkerhetslösningar fungerar. Vi förväntar oss att Davis AI kommer att göra det möjligt för våra kunder att öka sin produktivitet betydligt när de ställer om verksamheten kopplat till observerbarhet och säkerhet, fortsätter Bernd Greifeneder.

Dynatrace Davis AI har i grunden förändrat hur många av världens ledande organisationer levererar och driver sina mest komplexa och kritiska mjukvarulösningar. Ett exempel är Italiens största flygplatsoperatör, Aeroporti di Roma (ADR):

– Dynatrace omfattande AI och automatisering innebär att vi nu kan få en avisering som pekar på den exakta orsaken till problemet och inom millisekunder skicka den till personen som behöver lösa det. Vi har till och med kunnat skapa automatiserade arbetsflöden som gör det möjligt för våra applikationer att självläka med ett begränsat behov av mänskligt ingripande. Med målet att garantera och förbättra tillförlitligheten och säkerheten för våra kritiska flygplatstjänster har automatiseringarna förbättrat vår operativa effektivitet inom IT genom att minska behovet av att prioritera problem och söka efter sårbarheter manuellt, säger Pietro Caminiti, CIO, Aeroporti di Roma.

Davis prediktiva och kausala AI är tillgänglig nu för alla kunder, medan expansionen som inkluderar tjänsten Davis CoPilot kommer att vara tillgänglig senare under 2023 för alla kunder som en kärnteknologi inom Dynatrace-plattformen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00