Elgiganten förlänger sitt avtal med VideoBurst

Elgiganten väljer att förlänga sitt avtal med onlinevideobolaget VideoBurst.

Parterna inledde ett pilotprojekt i september förra året och Elgiganten förlänger sitt avtal med VideoBurst 1efter ett framgångsrikt samarbete väljer nu Elgiganten att skriva ett helårsavtal. Implementeringen kommer att genomföras av Keybroker, Elgigantens digitala kundanskaffningsbyrå.

“Elgiganten är en stor reklamköpare och har många olika målgrupper. För att hela tiden kommunicera relevanta och bra erbjudanden mot marknaden har de ett behov av att snabbt och ofta komma ut med rörligt reklammaterial. Genom VideoBursts mallbaserade system får Elgiganten möjligheten att hålla ett högt tempo i kommunikationen till en bråkdel av kostnaden som traditionell reklamproduktion erbjuder. Vi fortsätter nu samarbetet i dess nuvarande form, men på sikt ska vi på allvar börja titta på möjligheterna att erbjuda Elgiganten videolösningar på  TV-skärmar i deras butiker.” säger John Goliats, VD på VideoBurst.

“Vi har tillsammans med vår digitala kundanskaffningsbyrå Keybroker testat VideoBurst under hösten och är mycket nöjda med resultatet. Vi kan hålla ett högre tempo i vår kommunikation och kan överlag effektivisera vår reklamproduktion.” säger Niko Niva, Digital Marketing Manager på Elgiganten.

”Vi ser hur online video växer. Facebook har tydligt deklarerat att de kommer att gå mot Video First, och om man räknar YouTube som ett socialt media har de större engagemang än alla sina konkurrenter tillsammans. Det finns helt klart ett behov av att minska gapet mellan statiskt och rörligt material gällande ledtider och kostnader. Vårt samarbete med Videoburst innebär att vi kan erbjuda våra kunder, som Elgiganten, online video snabbt och kostnadseffektivt” säger Fredrik Holmén, VD på Keybroker.